Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Merluciu la grătar cu naut afumat, lămâie conservată și varză

Merluciu la grătar cu naut

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Merluciu la grătar pur și simplu, cu o parte din lămâie și boabe de boia de ardei conservate plus varză frunze. Gata în 30 de minute, este un câștigător în săptămâna fără gluten, fără gluten


Încercați această rețetă de merluciu la grătar, apoi verificați merluciul nostru la cuptor mediteranean, Spaniolă merluciu, merluciu curry și mai multe rețete de merluciu.

Ingrediente

  • ulei de măsline extra virgin 2 lingurițe
  • ceapă ½, tocat mărunt
  • usturoi 3 cuișoare, tocate mărunt
  • ardei iute roșu 1, însămânțată și tocată mărunt
  • lămâie conservată 1, miezul și carnea aruncate și coaja tocată mărunt
  • boia afumată dulce 1 linguriță
  • năut 400g tablă, scursă și clătită
  • varza o mână mare, tocată
  • merluciu sau alt pește alb 2 fileuri
  • lămâie ½, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și adăugați ceapa cu un praf de sare. Gatiti 10 minute pana se inmoaie, adaugand un strop de apa daca incepe sa se prinda. Adăugați usturoiul, ardeiul iute și lămâia conservată și gătiți timp de 1 minut. Adăugați jumătate de boia, toate nautul și 200 ml de apă și condimentați. Fierbeți ușor timp de 20 de minute până când năutul se înmoaie și amestecul este sărac. Se amestecă kale în naut, se fierbe câteva minute, apoi se păstrează cald.

  • Pasul 2

    Încălziți grătarul la mare. Condimentați fileurile de merluciu și aruncați boia rămasă. Puneți pe o tavă de copt și grătiți timp de 3-4 minute sau până când este caramelizată și fierte.

  • Pasul 3

    Se amestecă sucul de lămâie în naut, se împarte între două farfurii și se acoperă cu peștele.

Informatii nutritionale

  • Kcals 371
  • Gras 10.8g
  • Saturează 1.4g
  • Carbohidrați 22.8g
  • Zaharuri 2.9g
  • Fibră 8.7g
  • Proteină 41.3g
  • Sare 0,5g
.
#Merluciu #grătar #naut
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *