Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de scoici cu crema de cidru

Midii cu crema de cidru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această rețetă este o întorsătură a unei mariniere clasice, dar în loc să folosească vin alb pentru sosul cremos, folosește cidru. Încercați acest aperitiv ușor de midii la următoarea petrecere


Ingrediente

  • unt
  • eşalotă 2, feliate fin
  • usturoi 1 cuișoare, feliat
  • cidru uscat 150 ml
  • midii 2 kg, curățat (aruncați orice care nu se va închide atunci când este bătut pe chiuvetă)
  • cremă unică 100 ml
  • pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat
  • pâine crustă a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește un buton de unt într-o tigaie foarte mare și se fierbe eșalota și usturoiul pentru câteva minute. Adaugam cidrul si midiile, punem un capac si lasam 3-4 minute, agitand tigaia in mod regulat, pana cand scoicile s-au deschis. Aruncați toate midiile care nu s-au deschis. Se amestecă smântâna și pătrunjelul și se încălzește. Se condimenteaza bine si se serveste in boluri cu paine crosta.

Informatii nutritionale

  • Kcals 142
  • Gras 7.8g
  • Carbohidrați 3.8g
  • Fibră 0,2g
  • Proteină 12.8g
  • Sare 0,81g
#Midii #crema #cidru
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.