Tipul bucătăriei:
Midii cu șofran și spanac (mejillones con azafrán y espinacas)
- servește 4-6 ca parte a unui amestec de tapas
- Uşor
Schimbă-ți obișnuitul moles marinerie cu această rețetă spaniolă plină de scoici cu șofran și spanac, care este gata în doar 30 de minute. Gătiți-l pentru o cină în doi sau serviți ca parte a unui amestec de tapas
Ingrediente
- spanac 150 g
- ulei de masline
- vin alb sec 4 linguri
- ceapa 2, tocate fin
- foi de dafin 4
- tulpina de telina 1, tocat fin (optional)
- cimbru câteva crengute
- boabe de piper negru 10
- midii 1 kg, curatat
- unt 1 lingura
- fire de șofran 2 ciupituri
- crème fraîche 250 g
- pâine crustă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Spanacul se spala, se scurge si apoi se ofileste intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Pus deoparte.
-
Pasul 2
Se toarnă vinul într-o tigaie mare, cu un capac etanș. Adăugați ceapa, foile de dafin, țelina, cimbru și boabele de piper și aduceți la fiert.
-
Pasul 3
Acum varsati scoicile si acoperiti tigaia, tinand-o la foc mediu. Agitați tigaia din când în când. Verificați dacă scoicile s-au deschis după aproximativ 5 minute și, când sunt toate deschise, vărsați lotul într-o strecurătoare pusă peste un vas pentru a prinde bulionul. Aruncați toate midiile care au refuzat să se deschidă. Scoateți carnea de pe unele dintre midii și aruncați aceste coji.
-
Pasul 4
Ștergeți tigaia și readuceți-o la foc. Topiți untul și adăugați șofranul, crème fraîche, lichiorul de midii și asezonați. Aduceți la fierbere și fierbeți câteva minute, apoi întoarceți spanacul și scoicile. Gătiți timp de un minut pentru a încălzi midiile și serviți imediat în boluri încălzite cu pâine.
Ai încredere în măsline
Jeannie Chesterton s-a antrenat la Le Cordon Bleu din Londra. De peste 30 de ani locuiește în Andalucia împreună cu soțul ei, Sam. Sunt co-autori ai Buenvino Cookbook: Recipes from our Farmhouse in Spain (20 GBP, Bene Factum).