Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de midii cu sofran cu spanac

Midii cu șofran și spanac (mejillones con azafrán y espinacas)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6 ca parte a unui amestec de tapas
  • Uşor

Schimbă-ți obișnuitul moles marinerie cu această rețetă spaniolă plină de scoici cu șofran și spanac, care este gata în doar 30 de minute. Gătiți-l pentru o cină în doi sau serviți ca parte a unui amestec de tapas


Ingrediente

  • spanac 150 g
  • ulei de masline
  • vin alb sec 4 linguri
  • ceapa 2, tocate fin
  • foi de dafin 4
  • tulpina de telina 1, tocat fin (optional)
  • cimbru câteva crengute
  • boabe de piper negru 10
  • midii 1 kg, curatat
  • unt 1 lingura
  • fire de șofran 2 ciupituri
  • crème fraîche 250 g
  • pâine crustă a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Spanacul se spala, se scurge si apoi se ofileste intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Pus deoparte.

  • Pasul 2

    Se toarnă vinul într-o tigaie mare, cu un capac etanș. Adăugați ceapa, foile de dafin, țelina, cimbru și boabele de piper și aduceți la fiert.

  • Pasul 3

    Acum varsati scoicile si acoperiti tigaia, tinand-o la foc mediu. Agitați tigaia din când în când. Verificați dacă scoicile s-au deschis după aproximativ 5 minute și, când sunt toate deschise, vărsați lotul într-o strecurătoare pusă peste un vas pentru a prinde bulionul. Aruncați toate midiile care au refuzat să se deschidă. Scoateți carnea de pe unele dintre midii și aruncați aceste coji.

  • Pasul 4

    Ștergeți tigaia și readuceți-o la foc. Topiți untul și adăugați șofranul, crème fraîche, lichiorul de midii și asezonați. Aduceți la fierbere și fierbeți câteva minute, apoi întoarceți spanacul și scoicile. Gătiți timp de un minut pentru a încălzi midiile și serviți imediat în boluri încălzite cu pâine.


    Ai încredere în măsline

    Jeannie Chesterton s-a antrenat la Le Cordon Bleu din Londra. De peste 30 de ani locuiește în Andalucia împreună cu soțul ei, Sam. Sunt co-autori ai Buenvino Cookbook: Recipes from our Farmhouse in Spain (20 GBP, Bene Factum).

#Midii #șofran #și #spanac #mejillones #con #azafrán #espinacas
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *