Tipul bucătăriei:
Midii cu usturoi și pesmet de ierburi
- serveste 2
- Uşor
Acesta este delicios consumat cu pâine crustă ca aperitiv, dar le puteți servi și ca tartine cu băuturi. Midiile sunt cele mai bune în lunile mai reci, așa că ai grijă la cele cultivate local
Ingrediente
- midii 2 kg, curatat
- unt 50 g, congelate si ras
- pesmet proaspăt 50 g
- usturoi 1 cuișoare, zdrobit
- pătrunjel un buchet mic, tocat
- lămâie 1, tăiate în felii pentru a servi
- pâine crustă încălzit, pentru a servi
Metodă
-
Pasul 1
Asigurați-vă că toate midiile sunt vii înainte de a le găti – dacă sunt deschise, bateți-le pe suprafața de lucru, dacă nu se închid, aruncați-le.
-
Pasul 2
Se încălzește o tigaie mare și largă, se pun midiile cu un strop de apă, se acoperă și se gătesc până se deschide. Aruncă orice care nu se deschide. Scoateți coaja de sus de pe fiecare midie și aruncați-o. Amestecați untul, pesmetul, usturoiul și pătrunjelul. Pune un strat de jumătate de scoici de midii pe o tavă de copt. Presărați pesmet peste fiecare, apoi fulgerați sub un grătar foarte fierbinte până când devine auriu. Serviți cu lămâie și pâine crustă.