Tipul bucătăriei:
midii curry roșu thailandez
- serveste 2
- Puțin efort
Reteta picanta de midii pe care o vei apela din cand in cand. Faceți un amestec rapid de curry roșu thailandez și adăugați lapte de cocos și un plus chilli ochi de pasăre pentru căldură – și serviți cu multă pâine crustă pe lângă. Mâncare rapidă și ușoară pentru doi.
Ingrediente
- pasta de curry rosu 2-4 linguri
- ulei
- zahăr un ciupit mare
- lapte de nucă de cocos Cutie de 400 ml
- frunze de tei 4, rupt
- midii sac de 1 kg
- chilli ochi de pasăre 1, feliate fin
Metodă
-
Pasul 1
Se pune pasta intr-o tigaie cu putin ulei si se incinge pana sfaraie. Se adauga zaharul, apoi laptele de cocos, amestecand pana se dizolva pasta. Adăugați frunzele de lime și fierbeți timp de 5 minute.
-
Pasul 2
Curățați midiile și aruncați-le pe cele care nu se închid atunci când sunt răsturnate în chiuvetă. Adăugați în tigaie, acoperiți și gătiți timp de 3 minute, scuturând tigaia până se deschid toate midiile. Se presară chilli și se servește cu orez iasomie.
Informatii nutritionale
- Kcals 635
- Gras 47.4g
- Carbohidrați 23.6g
- Proteină 28.2g
- Sare 2.5g