Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de midii cu pastă de curry roșu thailandez

midii curry roșu thailandez

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de midii cu curry roșu thailandez este o nouă modalitate grozavă de a servi midii. Este un fel de mâncare foarte ușor de făcut, este gata în doar 30 de minute și are mai puțin de 300 de calorii, dar este încă plin de aromă și un chilli grozav.


Încearcă această rețetă de midii roșii cu curry thailandez, apoi verifică rețetele noastre cu tarhon și midii vermut, midii ‘njuda, midii miso și mai multe rețete de scoici.

Ingrediente

  • midii 2 kg
  • ulei
  • ceapa verde 3, tocate fin
  • frunze de tei 2, ruptă în jumătate
  • Pastă de curry roșu thailandez 2-4 linguri
  • lapte de nucă de cocos 400 ml
  • sos de pește 2 linguri
  • lămâie verde 1, suc
  • ardei iute roșu 1, feliate fin
  • Busuioc thailandez ¼ de buchet, frunze culese (opțional)

Metodă

  • Pasul 1

    Curățați midiile frecându-le și smulgând orice barbă. Aruncați toate midiile care nu se închid în timpul procesului de curățare sau când sunt bătute pe chiuvetă, acestea sunt moarte.

  • Pasul 2

    Se incinge putin ulei intr-o tigaie mare, se adauga ceapa primavara si se caleste un minut, apoi se adauga frunzele de tei si pasta de curry rosu si se fierbe un minut. Adăugați laptele de cocos și aduceți la fiert, fierbeți timp de 2-3 minute, turnați scoicile și puneți un capac.

  • Pasul 3

    Gatiti inca 3-5 minute, scuturand tigaia pentru a ajuta scoicile sa se deschida. După ce sunt deschise, adăugați sosul de pește, sucul de lămâie, ardeiul iute și busuioc și agitați tigaia. Serviți în boluri adânci cu niște orez aburit în parte, după ce ați mâncat midiile, puneți sosul rămas pe orez.

Informatii nutritionale

  • Kcals 205
  • Gras 9g
  • Saturate 1.1g
  • Carbohidrați 6.3g
  • Fibră 0,2g
  • Proteină 24.6g
  • Sare 3.5g
#midii #curry #roșu #thailandez
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *