Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de midii cu sofran cu orzo si rosii

Midii de sofran cu orzo si rosii

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Această rețetă de midii cu șofran cu orzo și roșii este foarte ușoară – este o singură oală – și durează mai puțin de o oră, dar arată fantastic și este plină de arome delicioase. Este o modalitate nouă grozavă de a profita la maximum de midii și roșii


Ingrediente

  • ulei de masline
  • ceapă 1, tocat fin
  • țelină 1 baton, tocat marunt
  • usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
  • vin alb 200 ml
  • pește sau legume sau bulion 500 ml
  • şofran 2 ciupituri
  • roșii prune 350 g, tăiate cubulețe
  • orzo 250 g
  • midii 750g, curatat
  • crème fraîche 75 g
  • mărar tocat pentru a face 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie mare, lată și puțin adâncă, cu capac. Se adaugă ceapa, țelina și usturoiul și se înmoaie ușor timp de aproximativ 10 minute. Se amestecă vinul, se aduce la fierbere și se fierbe timp de 1 minut, apoi se adaugă bulionul și șofranul. Aduceți totul la fiert, amestecând, apoi adăugați roșiile și orzo și mai fierbeți încă 5 minute până când orzo este fiert aproximativ două treimi.

  • Pasul 2

    Puneti scobiile, acoperiti si gatiti usor timp de 5 minute, agitand tigaia din cand in cand pana cand scoicile s-au deschis. Se amestecă creme fraîche și cea mai mare parte a mărarului cu niște condimente – midiile vor adăuga puțină sare. Se serveste presarata cu mararul ramas.

Informatii nutritionale

  • Kcals 677
  • Gras 25.4g
  • Saturate 11.8g
  • Carbohidrați 52.1g
  • Fibră 8.9g
  • Proteină 27.4g
  • Sare 1.7g
#Midii #sofran #orzo #rosii
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.