Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Rețetă midii Shetland cu fenicul

Midii din Shetland, fenicul și vin alb

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 2-4
  • Uşor

Verificați această rețetă ușoară de midii cu fenicul și vin alb. Acest fel de mâncare aromat provine de la bucătarul-șef Jess Dennison de la restaurantul Edinburgh, 27 Elliot’s


* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie

Ingrediente

  • rapiță sau ulei de măsline 3 linguri
  • usturoi 3 cuișoare, feliate mărunt
  • fenicul 1 bec, feliat fin (păstrează frunzele)
  • midii 1 kg, curățat și dezbrăcat
  • vin alb 250ml
  • fulgi de sare de mare
  • lămâie 1, tăiat în pene
  • pâine crustă a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți uleiul într-o tigaie mare, adâncă, cu capac, la foc mediu. Adăugați usturoiul și feniculul și prăjiți-le 7-8 minute sau până se înmoaie, având grijă să nu ardeți usturoiul. Adăugați midiile, vinul și un praf bun de sare. Creșteți căldura la mare și puneți-l pe capac. Gatiti 3-4 minute sau pana cand midiile s-au deschis. Aruncați midiile care nu se deschid și serviți cu pene mari de lămâie, frunzele rezervate de fenicul și pâinea crocantă pentru curățarea sucurilor.

Informatii nutritionale

  • Kcals 406
  • Gras 19.9g
  • Saturează 1.6g
  • Carbohidrați 7.8g
  • Zaharuri 6g
  • Fibră 4.6g
  • Proteină 26.7g
  • Sare 1,72g
.
#Midii #din #Shetland #fenicul #și #vin #alb
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast