Tipul bucătăriei:
Midii din Shetland, fenicul și vin alb
- servește 2-4
- Uşor
Verificați această rețetă ușoară de midii cu fenicul și vin alb. Acest fel de mâncare aromat provine de la bucătarul-șef Jess Dennison de la restaurantul Edinburgh, 27 Elliot’s
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- rapiță sau ulei de măsline 3 linguri
- usturoi 3 cuișoare, feliate mărunt
- fenicul 1 bec, feliat fin (păstrează frunzele)
- midii 1 kg, curățat și dezbrăcat
- vin alb 250ml
- fulgi de sare de mare
- lămâie 1, tăiat în pene
- pâine crustă a servi
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul într-o tigaie mare, adâncă, cu capac, la foc mediu. Adăugați usturoiul și feniculul și prăjiți-le 7-8 minute sau până se înmoaie, având grijă să nu ardeți usturoiul. Adăugați midiile, vinul și un praf bun de sare. Creșteți căldura la mare și puneți-l pe capac. Gatiti 3-4 minute sau pana cand midiile s-au deschis. Aruncați midiile care nu se deschid și serviți cu pene mari de lămâie, frunzele rezervate de fenicul și pâinea crocantă pentru curățarea sucurilor.
Informatii nutritionale
- Kcals 406
- Gras 19.9g
- Saturează 1.6g
- Carbohidrați 7.8g
- Zaharuri 6g
- Fibră 4.6g
- Proteină 26.7g
- Sare 1,72g
#Midii #din #Shetland #fenicul #și #vin #alb