Tipul bucătăriei:
Midii la grătar cu firimituri de gremolata
- servește 4 ca starter
- Uşor
Acest gust de crustacee, cu pesmet crocant, cu usturoi, are un conținut scăzut de calorii, necesită un efort minim și este o modalitate excelentă de a consuma vinul alb rămas
Ingrediente
- vin alb 125 ml
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, frunze culese și tocate mărunt, tulpini tocate grosier
- ceapă 1/2, tocat aproximativ
- midii 750g, curatat
- lămâie 1, zestrat și 1/2 suc
- usturoi2 cuișoare, tocate mărunt
- pesmet uscat30g
- ulei de masline
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți vinul într-o tigaie mare cu tulpini de pătrunjel și ceapă. Aduceți la foc mic și gătiți timp de 5 minute. Adăugați midiile, puneți capacul și gătiți timp de 4 minute, agitând tigaia în fiecare minut, până când midiile tocmai s-au deschis.
-
Pasul 2
Scurgeți-le printr-o strecurătoare într-un castron și lăsați-o să se răcească câteva minute până când le puteți manipula.
-
Pasul 3
Amestecați coaja de lămâie, sucul, frunzele de pătrunjel tocat, usturoiul și pesmetul, 1 lingură de ulei și condimentați. Deschideți complet cojile midiei, îndepărtați-le și aruncați jumătatea goală. Aruncați orice nu se va deschide.
-
Pasul 4
Puneți midiile atașate la jumătatea cojilor pe o tavă de copt, cu midia în sus. Imprastiați firimiturile peste ele și grătiți-le 1 minut până când firimiturile sunt aurii și crocante. Se servește cu mai multă lămâie pentru a o stoarce.
Informatii nutritionale
- Kcals 142
- Gras 4.2g
- Saturează 0,6g
- Carbohidrați 9.4g
- Zaharuri 3.3g
- Fibră 1.4g
- Proteină 10.9g
- Sare 0,6g