Skip to content

Tipul bucătăriei:

Midii la grătar cu firimituri de gremolata

Midii la grătar cu firimituri de gremolata

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca starter
  • Uşor

Acest gust de crustacee, cu pesmet crocant, cu usturoi, are un conținut scăzut de calorii, necesită un efort minim și este o modalitate excelentă de a consuma vinul alb rămas


Ingrediente

  • vin alb 125 ml
  • patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, frunze culese și tocate mărunt, tulpini tocate grosier
  • ceapă 1/2, tocat aproximativ
  • midii 750g, curatat
  • lămâie 1, zestrat și 1/2 suc
  • usturoi2 cuișoare, tocate mărunt
  • pesmet uscat30g
  • ulei de masline

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți vinul într-o tigaie mare cu tulpini de pătrunjel și ceapă. Aduceți la foc mic și gătiți timp de 5 minute. Adăugați midiile, puneți capacul și gătiți timp de 4 minute, agitând tigaia în fiecare minut, până când midiile tocmai s-au deschis.

  • Pasul 2

    Scurgeți-le printr-o strecurătoare într-un castron și lăsați-o să se răcească câteva minute până când le puteți manipula.

  • Pasul 3

    Amestecați coaja de lămâie, sucul, frunzele de pătrunjel tocat, usturoiul și pesmetul, 1 lingură de ulei și condimentați. Deschideți complet cojile midiei, îndepărtați-le și aruncați jumătatea goală. Aruncați orice nu se va deschide.

  • Pasul 4

    Puneți midiile atașate la jumătatea cojilor pe o tavă de copt, cu midia în sus. Imprastiați firimiturile peste ele și grătiți-le 1 minut până când firimiturile sunt aurii și crocante. Se servește cu mai multă lămâie pentru a o stoarce.

Informatii nutritionale

  • Kcals 142
  • Gras 4.2g
  • Saturează 0,6g
  • Carbohidrați 9.4g
  • Zaharuri 3.3g
  • Fibră 1.4g
  • Proteină 10.9g
  • Sare 0,6g
.
#Midii #grătar #firimituri #gremolata
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *