Tipul bucătăriei:
Mini tartine cu somon, mazare si menta
- serveste 10
- Uşor
Asamblați mazărea zdrobită și somonul afumat pe degetele de pâine de secară pentru cele mai ușoare tartine de făcut înainte
Ingrediente
- pâine de secara 4 felii, usor prajite
- Mazăre congelată 200 g, dar nu fierte
- cremă proaspătă cu jumătate de grăsime 75 g
- sos de menta 1 lingura
- suc de lămâie 1 lingura
- somon afumat Pachet de 100 g, tăiat în fâșii
- creson de salată 1 pungă
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați fiecare felie prăjită de pâine de secară în 4 degete, apoi tăiați în jumătate pentru a face 32 în total. Aranjați peste plăci sau platouri pentru servire.
-
Pasul 2
Scurgeți bine mazărea, apoi turnați într-un castron cu crème fraîche, sosul de mentă, zeama de lămâie și mult piper negru proaspăt măcinat. Folosiți un zdrobitor de cartofi sau o furculiță pentru a zdrobi totul până la o zdrobire grosieră (sau pulsați într-un robot de bucătărie pentru viteză).
-
Pasul 3
Pentru a servi, întindeți puțin din mazărea zdrobită peste fiecare deget de secară, acoperiți cu o volană de somon și tăiați peste creson.
Informatii nutritionale
- Kcals 68
- Gras 1.9g
- Saturate 0,9g
- Carbohidrați 6.8g
- Fibră 2g
- Proteină 4.9g
- Sare 0,7g