Tipul bucătăriei:
Momeală prăjită cu anghinare și dip de fasole albă
- servește 4 ca starter
- Puțin efort
Această rețetă de momeală prăjită cu anghinare și dip de fasole albă este excelentă pentru a fi servită ca aperitiv sau gustare alături de băuturi
Ingrediente
- făină simplă 200 g
- boia afumată 2 linguri, plus un praf
- momeală 1 kg
- ulei vegetal pentru prăjire adâncă
- fasole de unt tavă de 400 g
- inimioare de anghinare in ulei de masline borcan de 280 g
- usturoi 2-3 cuișoare
- ulei de masline 3 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Scurgeți și clătiți fasolea de unt și folosiți o lingură cu fantă pentru a scoate inimile de anghinare din borcan, păstrând uleiul. Pune toate ingredientele într-un blender împreună cu 3 linguri de ulei de anghinare rezervat și amestecă până la omogenizare. Serviți cu un strop de ulei de măsline și o stropire de boia de ardei deasupra supei.
-
Pasul 2
Combinați făina, un praf bun de sare și piper și boia de ardei într-un castron și aruncați ușor momeala în amestec, astfel încât să fie toate bine acoperite.
-
Pasul 3
Încinge uleiul într-o tigaie, nu mai mult de 1/3 plină, la 190C sau până când un cub de pâine se rumenește în 20 de secunde. Folosind o lingură cu fantă, coborâți cu grijă momeala în ulei. Se prăjesc timp de 3 minute, astfel încât să fie aurii, apoi se scot și se scurg pe hârtie de bucătărie.
Informatii nutritionale
- Kcals 790
- Gras 64.4g
- Saturate 1g
- Carbohidrați 15.4g
- Zaharuri 0,8g
- Fibră 6.8g
- Proteină 27.6g
- Sare 1.7g