Skip to content

Tipul bucătăriei:

23905

Momeală prăjită cu anghinare și dip de fasole albă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca starter
  • Puțin efort

Această rețetă de momeală prăjită cu anghinare și dip de fasole albă este excelentă pentru a fi servită ca aperitiv sau gustare alături de băuturi


Ingrediente

  • făină simplă 200 g
  • boia afumată 2 linguri, plus un praf
  • momeală 1 kg
  • ulei vegetal pentru prăjire adâncă
  • fasole de unt tavă de 400 g
  • inimioare de anghinare in ulei de masline borcan de 280 g
  • usturoi 2-3 cuișoare
  • ulei de masline 3 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Scurgeți și clătiți fasolea de unt și folosiți o lingură cu fantă pentru a scoate inimile de anghinare din borcan, păstrând uleiul. Pune toate ingredientele într-un blender împreună cu 3 linguri de ulei de anghinare rezervat și amestecă până la omogenizare. Serviți cu un strop de ulei de măsline și o stropire de boia de ardei deasupra supei.

  • Pasul 2

    Combinați făina, un praf bun de sare și piper și boia de ardei într-un castron și aruncați ușor momeala în amestec, astfel încât să fie toate bine acoperite.

  • Pasul 3

    Încinge uleiul într-o tigaie, nu mai mult de 1/3 plină, la 190C sau până când un cub de pâine se rumenește în 20 de secunde. Folosind o lingură cu fantă, coborâți cu grijă momeala în ulei. Se prăjesc timp de 3 minute, astfel încât să fie aurii, apoi se scot și se scurg pe hârtie de bucătărie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 790
  • Gras 64.4g
  • Saturate 1g
  • Carbohidrați 15.4g
  • Zaharuri 0,8g
  • Fibră 6.8g
  • Proteină 27.6g
  • Sare 1.7g
.
#Momeală #prăjită #anghinare #și #dip #fasole #albă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *