Skip to content

Tipul bucătăriei:

25153

Mouclade și frite

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Foarte asemănătoare cu moules marinière, această rețetă de mouclade și prăjituri este însoțită de o picătură de cayenne și un praf de curry, plus că durează doar 30 de minute


Ingrediente

  • cartofi prajiti la cuptor 500 g
  • fulgi de sare de mare 1 lingura
  • piper roșu ¼ linguriță
  • midii 1 kg, curatat
  • vin alb 125 ml
  • eşalotă 3, feliate fin
  • galbenusuri de ou 2
  • crema dubla 150 ml
  • pudră de curry Madras mediu 1 lingura
  • lămâie ½

Metodă

  • Pasul 1

    Gătiți cartofii prăjiți urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Amestecați sarea de mare și cayenne.

  • Pasul 2

    Clătiți midiile și aruncați-le pe cele care nu se închid când sunt bătute pe chiuvetă. Pune-le intr-o craticioara mare cu vinul si salota, dam la fiert, acoperim si fierbem la abur 3-4 minute. Agitați tigaia din când în când până când scoicile s-au deschis toate; arunca orice ramane inchis. Se toarnă printr-o sită, păstrând lichidul de gătit.

  • Pasul 3

    Se amestecă gălbenușurile cu smântâna și praful de curry. Bateți acest lucru în lichidul de gătit și reîncălziți-l ușor. Se condimentează cu sare, piper și un strop de suc de lămâie. Împărțiți midiile în patru boluri și turnați peste sos. Se amestecă cartofii prăjiți cu sare de cayenne și se servesc pe lângă.

Informatii nutritionale

  • Kcals 502
  • Carbohidrați 34.3g
  • Proteină 18.2g
  • Gras 29.3g
  • Zaharuri 3g
  • Sare 3.1g
  • Saturate 14.5g
  • Fibră 4g
.
#Mouclade #și #frite
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *