Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Un castron albastru umplut cu un ceviche de creveți cu chipsuri de rădăcină de lotus în lateral

Nikkei aguachile

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 8 ca starter
  • Uşor

Încercați această versiune Nikkei a unui clasic mexican. Aguachile de creveți de la Luiz Hara este aromat cu suc de yuzu, cu note puternice și zâmbete din dressingul verde. Serviți cu chipsuri din rădăcină de lotus pentru un început impresionant


Această rețetă de aguachile Nikkei este inspirată din bucătăria Nikkei, un stil de gătit care aplică tehnici și stiluri japoneze ingredientelor și mâncărurilor din America de Sud, în special în țări precum Peru și Brazilia. A fost creat de japonezii care au migrat în America de Sud în secolele al XIX-lea și al XX-lea. Pentru mai multe din această bucătărie, încercați picanha yakiniku și daigaku imo de carne de vită lui Luiz Hara. Cauți o versiune clasică? Verificați aguachile-ul nostru în stil mexican.

Scriitorul de rețete Luiz Hara spune: Aguachile se traduce prin „apă cu ardei iute” și este răspunsul Mexicului la ceviche-ul peruan. Mi-a plăcut acest preparat când l-am încercat pentru prima dată la Contramar, un restaurant incredibil de popular și un pic o instituție din Roma, unul dintre cele mai la modă cartiere din Mexico City. Mi-a plăcut atât de mult încât am vizitat restaurantul de trei ori pe săptămână, făcând note copioase din acest fel de mâncare la fiecare vizită.

Aceasta este versiunea mea Nikkei pe care am dezvoltat-o ​​pentru clubul de cină, unde am adăugat sucul mai aromat de yuzu japonez în combinație cu lime tradițională, plus o strop de sos de pește și mirin pentru o interpretare asiatică a acestui clasic mexican.

Leche de tigre (marinada/dressing-ul) ar trebui să fie plin de verde, puternic, picant și picant. Puteți adăuga felii de biban crud sau file de dorada, precum și scoica crudă în combinație cu creveții – cu toate acestea, creveții ar trebui să fie pilonul principal. Dacă folosiți creveți proaspeți, aceștia trebuie decojiți, devenați și înghețați bine înainte de a fi utilizați în această rețetă pentru a ucide orice paraziți.

Ingrediente

  • creveți cruzi congelați 400g, decongelat, decojit, coada îndepărtată

COSIM DE AGUACHILE

  • suc de lămâie 160 ml (aproximativ 4 lime mari)
  • suc de yuzu 60 ml, (disponibil în magazinele japoneze) sau înlocuiți cu un amestec egal de sucuri de lămâie, lămâie și mandarine
  • usturoi 2 cuișoare
  • coriandru 60 g
  • jalapeños verzi 2, tăiate în jumătate pe lungime
  • ardei iute ochi sau verde ½-1, tăiat în jumătate pe lungime
  • sos de pește 1 lingura
  • mirin 60 ml
  • zahar granulat 1 lingura

GARNITURILE

  • ceapa rosie ¼ lingurita, feliate foarte subtire
  • otet de vin alb 1 lingura
  • castravete 150 g, feliate subțiri cu o mandolină
  • micro coriandru
  • ulei de măsline extra virgin
  • chipsuri din rădăcină de lotus sau chipsuri tortilla

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați creveții în jumătate pe lungime, îndepărtând venele sau cozile reziduale. Puneți într-un recipient de sticlă sau plastic puțin adânc.

  • Pasul 2

    Se amestecă toate ingredientele pentru dressing, plus 1 linguriță de sare de mare fină, într-un blender puternic, până se omogenizează complet. Se toarnă peste creveți și se lasă la marinat la frigider pentru 30 de minute sau până la 4 ore.

  • Pasul 3

    Ceapa rosie se taie subtiri, se pune intr-un bol si se condimenteaza cu sare. Se toarnă apă cât să acopere ceapa. Adăugați oțetul alb și lăsați-l la saramură 15-30 de minute, apoi scurgeți-l.

  • Pasul 4

    Se amestecă ușor feliile de castraveți în creveți, împreună cu două treimi din ceapă, apoi se lasă la marinat încă 30 de minute sau până la 1 oră.

  • Pasul 5

    Când este gata de servire, verificați condimentele, adăugând mai multă sare dacă este necesar. Puneți amestecul de creveți și castraveți în mijlocul a opt boluri și presărați dressingul. Deasupra se împrăștie ceapa roșie rămasă și micro coriandru, terminând cu un strop de ulei de măsline. Serviți cu chipsurile din rădăcină de lotus în lateral.

Informatii nutritionale

  • Kcals 77
  • Gras 0,6g
  • Saturate 0,1g
  • Carbohidrați 8g
  • Zaharuri 6.1g
  • Fibră 0,8g
  • Proteină 9.6g
  • Sare 1.5g
#Nikkei #aguachile
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *