Tipul bucătăriei:
Obrajii de cod ai lui Dean Parker, castraveți murați și chefir
- servește 4 ca starter
- Uşor
Această idee de start impresionantă vine de la bucătarul Dean Parker, este o modalitate excelentă de a începe să utilizați chefir
Ingrediente
- obrajii de cod 4 fără piele, uscate cu hârtie de bucătărie
- ulei vegetal pentru prăjit
- lămâie ¼, cu coajă și suc
- mărar ½ buchet, tocat
- castravecior 1, tocat
- rădăcină proaspătă de hrean ras pentru a face 1 lingura
MURATURI
- mentă 10 frunze, tocate
- foi de dafin 2
- boabe de piper negru 12
- zahăr tos auriu 15 g
- sare 6g
- vin sauternes 50 ml
- castravete ½, feliate subțire cu un curățător de legume
CHEFIR
- chefir 150 ml
- crème fraîche 50 g
ȘTIINȚĂ DESPITĂ
- saramură de cornișoare 50 ml (din borcan)
- cervil sau patrunjel un pumn mic de frunze
- măcriș sau rachetă ½ pumn
- ulei de masline 50 ml
FIRIMĂ
- ulei de masline pentru prăjit
- pesmet panko 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face murătura, puneți totul, cu excepția castraveților, într-o tigaie mică cu 200 ml de apă și aduceți la fiert pentru a dizolva zahărul. Se toarnă peste castraveți, se lasă să se răcească, apoi se acoperă cu folie alimentară și se da la rece.
-
Pasul 2
Se amestecă chefirul și crema fraîche și se condimentează. Acoperiți și răciți.
-
Pasul 3
Pentru a face dressing-ul divizat, puneți toate ingredientele într-un blender mic și amestecați până se formează un piure. Asezonați și răciți.
-
Pasul 4
Scoateți codul din frigider cu 30 de minute înainte de a fi gătit pentru a ajunge la temperatura camerei.
-
Pasul 5
Pentru pesmet, se încălzește un strop de ulei într-o tigaie, apoi se adaugă pesmetul și se prăjește până devine ușor auriu. Scoateți, scurgeți pe hârtie de bucătărie și asezonați.
-
Pasul 6
Condimentam ușor obrajii de cod cu sare și piper. Încinge o tigaie foarte fierbinte și adaugă 1 lingură de ulei vegetal. Pune obrajii de cod în tigaie, iar odată aurii (aproximativ un minut), răsturnează-i, ia tigaia de pe plită și lasă obrajii în tigaie 5 minute, la fiert la căldura reziduală. Pune obrajii într-un castron mic. Stoarceți sucul de lămâie în tigaie, puneți din nou pe foc și deglazează-l. Se toarnă peste obrajii de cod. Adăugați mararul, cornișii, coaja de lămâie și hreanul ras și amestecați ușor cu codul.
-
Pasul 7
Puneți chefirul peste jumătate din bazele a 4 boluri mici, puțin adânci, stropiți dressingul și marmorați cu o lingură.
-
Pasul 8
Puneți 2 bucăți de castraveți murați pe partea descoperită a farfuriei. Se pun obrajii de cod cu lingura si se presara usor pesmetul.
Informatii nutritionale
- Kcals 394
- Gras 23.2g
- Saturate 6.2g
- Carbohidrați 14g
- Zaharuri 3.1g
- Fibră 1.5g
- Proteină 30.7g
- Sare 2.2g