Skip to content
Close

Tipul bucătăriei:

Reteta de Cod de obraz cu castraveti murati si chefir

Obrajii de cod ai lui Dean Parker, castraveți murați și chefir

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca starter
  • Uşor

Această idee de start impresionantă vine de la bucătarul Dean Parker, este o modalitate excelentă de a începe să utilizați chefir


Ingrediente

  • obrajii de cod 4 fără piele, uscate cu hârtie de bucătărie
  • ulei vegetal pentru prăjit
  • lămâie ¼, cu coajă și suc
  • mărar ½ buchet, tocat
  • castravecior 1, tocat
  • rădăcină proaspătă de hrean ras pentru a face 1 lingura

MURATURI

  • mentă 10 frunze, tocate
  • foi de dafin 2
  • boabe de piper negru 12
  • zahăr tos auriu 15 g
  • sare 6g
  • vin sauternes 50 ml
  • castravete ½, feliate subțire cu un curățător de legume

CHEFIR

  • chefir 150 ml
  • crème fraîche 50 g

ȘTIINȚĂ DESPITĂ

  • saramură de cornișoare 50 ml (din borcan)
  • cervil sau patrunjel un pumn mic de frunze
  • măcriș sau rachetă ½ pumn
  • ulei de masline 50 ml

FIRIMĂ

  • ulei de masline pentru prăjit
  • pesmet panko 4 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face murătura, puneți totul, cu excepția castraveților, într-o tigaie mică cu 200 ml de apă și aduceți la fiert pentru a dizolva zahărul. Se toarnă peste castraveți, se lasă să se răcească, apoi se acoperă cu folie alimentară și se da la rece.

  • Pasul 2

    Se amestecă chefirul și crema fraîche și se condimentează. Acoperiți și răciți.

  • Pasul 3

    Pentru a face dressing-ul divizat, puneți toate ingredientele într-un blender mic și amestecați până se formează un piure. Asezonați și răciți.

  • Pasul 4

    Scoateți codul din frigider cu 30 de minute înainte de a fi gătit pentru a ajunge la temperatura camerei.

  • Pasul 5

    Pentru pesmet, se încălzește un strop de ulei într-o tigaie, apoi se adaugă pesmetul și se prăjește până devine ușor auriu. Scoateți, scurgeți pe hârtie de bucătărie și asezonați.

  • Pasul 6

    Condimentam ușor obrajii de cod cu sare și piper. Încinge o tigaie foarte fierbinte și adaugă 1 lingură de ulei vegetal. Pune obrajii de cod în tigaie, iar odată aurii (aproximativ un minut), răsturnează-i, ia tigaia de pe plită și lasă obrajii în tigaie 5 minute, la fiert la căldura reziduală. Pune obrajii într-un castron mic. Stoarceți sucul de lămâie în tigaie, puneți din nou pe foc și deglazează-l. Se toarnă peste obrajii de cod. Adăugați mararul, cornișii, coaja de lămâie și hreanul ras și amestecați ușor cu codul.

  • Pasul 7

    Puneți chefirul peste jumătate din bazele a 4 boluri mici, puțin adânci, stropiți dressingul și marmorați cu o lingură.

  • Pasul 8

    Puneți 2 bucăți de castraveți murați pe partea descoperită a farfuriei. Se pun obrajii de cod cu lingura si se presara usor pesmetul.

Informatii nutritionale

  • Kcals 394
  • Gras 23.2g
  • Saturate 6.2g
  • Carbohidrați 14g
  • Zaharuri 3.1g
  • Fibră 1.5g
  • Proteină 30.7g
  • Sare 2.2g
.
#Obrajii #cod #lui #Dean #Parker #castraveți #murați #și #chefir
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast