Close
Skip to content

Tipul bucătăriei:

Orecchiette cu hamsii, cavelo nero și ceapă caramelizată

Orecchiette cu hamsii, cavolo nero și ceapă caramelizată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 2
  • Uşor

Acest fel de mâncare de paste cu conținut scăzut de calorii, simplu, dar gustos, cu hamsii sărate și cavolo nero proaspăt de sezon face o masă de seară rapidă și ușoară la jumătatea săptămânii pentru două persoane. Cavolo nero, cunoscut și sub numele de varză neagră, este o brassică bogată, dar robustă, originară din Toscana. Este minunat în supe, tocană și feluri de mâncare consistente din paste


Ingrediente

  • ceapa 2, tocat mărunt
  • ulei de masline
  • unt
  • orecchiette 200g
  • hamsii în ulei de măsline 4, scurse și tăiate în bucăți
  • cavolo nero 100g, tulpini mari aruncate și frunze mărunțite

Metodă

  • Pasul 1

    Ceapa se prăjește într-o strop de ulei de măsline și un buton de unt la foc mediu până când sunt aurii și caramelizate. Acest lucru va dura aproximativ 30 de minute, deci aveți răbdare. Adăugați un strop de apă în tigaie dacă se lipesc sau se prind, deoarece acest lucru vă va ajuta să le înmuiați.

  • Pasul 2

    Între timp, gătiți orecchiette în apă clocotită cu sare timp de 10-13 minute, sau până când se înmoaie, apoi scurgeți, păstrând o cană mică de apă pentru paste.

  • Pasul 3

    Adăugați cavolo nero și hamsii la ceapă și prăjiți-le un minut până când frunzele s-au ofilit și hamsiile se topesc în ceapă. Adăugați încă un buton de unt dacă ceapele se lipesc.

  • Pasul 4

    Includeți pastele scurse și un strop de apă de gătit. Condimentați bine și aruncați pentru a acoperi pastele.

Informatii nutritionale

  • Kcals 455
  • Gras 7.7g
  • Saturează 3.4g
  • Carbohidrați 80.4g
  • Zaharuri 8.6g
  • Fibră 5.7g
  • Proteină 13g
  • Sare 1g
.
#Orecchiette #hamsii #cavolo #nero #și #ceapă #caramelizată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast