Tipul bucătăriei:
Orez portughez cu fructe de mare
- servește 4 persoane
- Uşor
O sărbătoare a tuturor fructelor de mare, acest fel de mâncare colorat din orez necesită o mulțime de boia, usturoi, midii, creveți și oregano
Această rețetă de orez cu fructe de mare provine de la Sabrina Ghayour, inspirată din călătoriile ei în Portugalia. Sabrina spune: „Porto este un oraș uimitor de străzi pietruite înclinate, o cafenea vibrantă, restaurante și viață de noapte, precum și cea mai fantastică mâncare și istoria plină de culoare. Odată ce ați trecut de consumul inițial de paste nesfârșite de nată, fructele de mare ar trebui să fie următoarea pe agenda dvs. Arrozul cu mariscos pe care l-am avut aici a fost mult mai supă și mai reconfortant decât oricare altele pe care le-am mai avut până acum și aș fi putut mânca cu bucurie un castron de trei ori pe zi, fără nicio problemă. ”
Ingrediente
- ceapă 1, tocat mărunt
- țelină 2 bastoane, tocate mărunt
- ulei de masline 2 linguri
- usturoi 6 cuișoare mari, zdrobite, dar lăsate întregi
- foi de dafin 2
- boia (nu se afuma) 1 lingură
- fulgi de chilli uscat ½ linguriță
- roșii 4, miez și tocat grosier
- roșii feliate 400g tablă
- zahăr tos sau granulat 1 linguriță
- orez risotto 100g
- midii 750g, curatat
- creveți mari mari decojite crude 200g, decongelat dacă este înghețat
- oregano o jumătate de grămadă mică, tocată
- patrunjel cu frunze plate o jumătate de grămadă mică, tocată aproximativ, inclusiv tulpini
- unt 25g, cubulețe
Metodă
-
Pasul 1
Gatiti ceapa si telina in ulei intr-o caserola la foc mediu-mare timp de 10 minute sau pana se inmoaie. Adăugați usturoiul și frunzele de dafin și gătiți până când usturoiul este translucid. Se amestecă boiaua, fulgii de ardei iute, roșiile proaspete și o cantitate generoasă de condimente. Adăugați roșiile conservate și zahărul cu 1,5 litri de apă rece, apoi amestecați și acoperiți cu un capac. După ce lichidul începe să fiarbă, reduceți la foc mediu și lăsați să fiarbă ușor timp de 45 de minute.
-
Pasul 2
Apoi adăugați orezul, amestecați o dată și lăsați la fiert 15 minute cu capacul pus. Reglați condimentul, apoi adăugați midiile, amestecați bine și acoperiți din nou cu un capac. Gatiti timp de 10 minute sau pana cand toate midiile s-au deschis (aruncati-le pe cele care nu au). Reglați volumul lichidului adăugând puțin mai multă apă fiartă dacă pare puțin uscat, apoi adăugați creveții. Gatiti timp de 2 minute cu capacul, apoi amestecati oregano-ul tocat, patrunjelul si untul si serviti in boluri de mica adancime.
Informatii nutritionale
- Kcals 331
- Gras 12.9g
- Saturează 4.4g
- Carbohidrați 31,5g
- Zaharuri 10g
- Fibră 5.2g
- Proteină 19.5g
- Sare 1.2g