Tipul bucătăriei:
Orzo la cuptor cu creveți harissa
- servește 2
- Uşor
Aromați creveții cu harissa, mărar, usturoi și lămâie, apoi serviți învârtiți prin paste orzo pentru o cină rapidă, dar sofisticată în mijlocul săptămânii
Încercați orzo creveta harissa, apoi verificați salata noastră de paste orzo și mai multe rețete orzo.
Ingrediente
- ulei de masline 1 lingură
- ceapă 1, tocat mărunt
- usturoi 1 cuișor, feliat
- roșii cherry 200g
- orzo 100g
- stoc de legume 200g
- pasta harissa 1½ lingură
- kale, cavolo nero sau verdeata de primavara 100g, feliat
- mărar ½ o grămadă mică, tocată
- creveți curățați 250g
- lămâie 1, ½ suc, ½ tăiat în pene
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți uleiul într-o tigaie medie rezistentă la cuptor și prăjiți ceapa la foc mediu timp de 8-10 minute sau până când este moale și ușor aurie. Adăugați usturoiul și prăjiți-l 30 de secunde, apoi amestecați roșiile cu un strop de apă. Fierbeți încă 5-10 minute sau până când roșiile încep să se spargă și se înmoaie. Încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4.
-
Pasul 2
Se amestecă orzo, ciorba, 1 lingură de harissa, verdeață și jumătate de mărar în roșii și se aduce la foc mic. Transferați-l în cuptor, neacoperit, timp de 8-10 minute sau până când orzo-ul este ușor și lichidul a fost absorbit. Aruncați creveții cu ½ lingură de harissa rămasă și o stoarcere de lămâie. Se împrăștie peste orzo și se coace încă 5-8 minute sau până se roz și se fierbe. Serviți împrăștiați cu mărarul rămas și pene de lămâie pentru a le stoarce.
Informatii nutritionale
- Kcals 310
- Gras 11.7g
- Saturează 1.7g
- Carbohidrați 26.5g
- Zaharuri 9.7g
- Fibră 7.5g
- Proteină 21g
- Sare 2.1g