Skip to content

Tipul bucătăriei:

Orzo la cuptor cu creveți harissa

Orzo la cuptor cu creveți harissa

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2
  • Uşor

Aromați creveții cu harissa, mărar, usturoi și lămâie, apoi serviți învârtiți prin paste orzo pentru o cină rapidă, dar sofisticată în mijlocul săptămânii


Încercați orzo creveta harissa, apoi verificați salata noastră de paste orzo și mai multe rețete orzo.

Ingrediente

  • ulei de masline 1 lingură
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • usturoi 1 cuișor, feliat
  • roșii cherry 200g
  • orzo 100g
  • stoc de legume 200g
  • pasta harissa 1½ lingură
  • kale, cavolo nero sau verdeata de primavara 100g, feliat
  • mărar ½ o grămadă mică, tocată
  • creveți curățați 250g
  • lămâie 1, ½ suc, ½ tăiat în pene

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți uleiul într-o tigaie medie rezistentă la cuptor și prăjiți ceapa la foc mediu timp de 8-10 minute sau până când este moale și ușor aurie. Adăugați usturoiul și prăjiți-l 30 de secunde, apoi amestecați roșiile cu un strop de apă. Fierbeți încă 5-10 minute sau până când roșiile încep să se spargă și se înmoaie. Încălziți cuptorul la 180C / ventilator 160C / gaz 4.

  • Pasul 2

    Se amestecă orzo, ciorba, 1 lingură de harissa, verdeață și jumătate de mărar în roșii și se aduce la foc mic. Transferați-l în cuptor, neacoperit, timp de 8-10 minute sau până când orzo-ul este ușor și lichidul a fost absorbit. Aruncați creveții cu ½ lingură de harissa rămasă și o stoarcere de lămâie. Se împrăștie peste orzo și se coace încă 5-8 minute sau până se roz și se fierbe. Serviți împrăștiați cu mărarul rămas și pene de lămâie pentru a le stoarce.

Informatii nutritionale

  • Kcals 310
  • Gras 11.7g
  • Saturează 1.7g
  • Carbohidrați 26.5g
  • Zaharuri 9.7g
  • Fibră 7.5g
  • Proteină 21g
  • Sare 2.1g
.
#Orzo #cuptor #creveți #harissa
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *