Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de oua scotch de prepelita cu crab

Ouă de prepeliță scotch de crab cu maioneză de muștar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 6
  • Uşor

Aceste ouă de prepeliță de crab scotch cu maioneză de muștar fac o întorsătură grozavă unei gustări britanice clasice. Sunt ușor de făcut, dar arată impresionant, făcându-le perfecte pentru a fi servite cu băuturi


Ingrediente

  • ouă de prepeliță 6
  • amestec de carne de crab albă și maro 250 g
  • tarhon tocat pentru a face 1/2 lingura
  • mărar tocat pentru a face 1/2 lingura
  • gălbenuș de ou 1
  • firimituri de pâine 2 linguri
  • făină simplă 75 g
  • ou intreg 1, bătut
  • pesmet panko 75 g (zvârliți într-un robot de bucătărie dacă vă place o pesmetă puțin mai fină)
  • ulei vegetal sau rapiță eu pentru prăjit
  • sare de mare

MAYO

  • galbenusuri de ou 2
  • mustar englezesc 1 lingura
  • usturoi 1/2 cățel, zdrobit
  • suc de lămâie 2 lingurite
  • sare grunjoasă o ciupitura
  • ulei de măsline ușor150 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru maiaua cu muștar, puneți gălbenușurile de ou, muștarul, usturoiul, lămâia și sarea într-un robot de bucătărie mic și amestecați până devine palid și spumos, timp de aproximativ 1 minut. Alternativ, faceți-l într-un castron mic și bateți. Se toarnă uleiul de măsline încet în amestec, amestecând/mixând continuu, într-un flux constant până se omogenizează. Dacă maiaua este prea groasă, continuați să amestecați sau să amestecați în timp ce adăugați cu grijă 1-2 linguri de apă caldă.

  • Pasul 2

    Adăugați ouăle de prepeliță într-o tigaie cu apă sărată clocotită și gătiți timp de 3 minute, apoi scoateți imediat într-un castron cu apă cu gheață. Odată ce se răcesc, curățați ușor ouăle, zdrobind ușor cojile pe o suprafață – s-ar putea să vă fie mai ușor sub jet de apă rece – și lăsați-le deoparte.

  • Pasul 3

    Combinați carnea de crab, tarhonul, mararul, gălbenușul de ou și pesmetul într-un castron și asezonați cu sare și piper. Asigurați-vă că toate ingredientele sunt distribuite uniform în amestec. Pune o lingură de amestec de crab în centrul palmei și aplatizează-l într-o formă de disc. Pune oul de prepelita decojit in centru si infasoara amestecul in jurul oului, avand grija sa nu fie goluri. Amestecul va fi destul de umed, dar se va menține pe loc. Se pune pe o farfurie si se da la rece 1 ora.

  • Pasul 4

    Între timp, puneți făina simplă, oul bătut și firimiturile de panko în boluri separate. Rând pe rând, ungeți-le cu grijă în făină, apoi rulați oul și, la sfârșit, ungeți-i pesmetul de panko. Se pune pe o farfurie curata.

  • Pasul 5

    Se încălzește uleiul într-o cratiță mare, cu bază grea, nu mai mult de 1/3 plină, la 175C sau până când un cub de pâine se rumenește în 35 de secunde și se coboară cu grijă ouăle de scotch în ulei, folosind o lingură cu șuruburi, în loturi. daca este necesar. Gatiti timp de 2-3 minute sau pana se rumenesc. Scoateți și scurgeți pe hârtie de bucătărie. Se presară cu sare de mare și se servește cu maiaua de muștar.

Informatii nutritionale

  • Kcals 497
  • Gras 39.2g
  • Saturate 5.7g
  • Carbohidrați 20.5g
  • Zaharuri 0,6g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 15.2g
  • Sare 0,7g
.
#Ouă #prepeliță #scotch #crab #maioneză #muștar
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *