Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de ouă codite cu ouă de rață și eglefin afumat

Ouă de rață codite cu eglefin afumat și spanac

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Vrei modalități mai interesante de a găti ouă? Încercați rețeta noastră ușoară pentru ouă bogate de rață codite, coapte cu eglefin afumat moale și acoperite cu arpagic proaspăt – perfect pentru un brunch de weekend


Janine, directorul nostru alimentar, vorbește despre tendința ouălor de rață: Suntem mari fani ai ouălor Clarence Court în bucătăria de măsline. Noi îi folosim Burford Browns mult pentru aroma bogată garantată și gălbenușul portocaliu profund, așa că am fost încântat să văd noile sale ouă de rață Cornish Blue, care sunt sincer atât de frumoase încât sunt aproape prea bune de mâncat – aproape. Puse de rațe sălbatice sălbatice, aceste ouă bogate au gălbenușuri extra cremoase, care sunt strălucitoare pentru coacerea prăjiturilor sau pentru o rețetă indulgentă de brunch la cuptor. 2,75 GBP pentru șase, Waitrose.

Ingrediente

  • pui de spanac 300g
  • crema dubla 200 ml
  • gruyère 100g, ras
  • unt pentru ramekini
  • fileuri de eglefin fumat fără piele 300g, tăiate în bucăți
  • ouă de rață 4
  • arpagic tocat pentru a face 1 lingură
  • aluat 4 felii, prăjite, untate și tăiate în soldați

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 180 ° C / ventilator 160 ° C / gaz 4. Puneți spanacul într-o strecurătoare și turnați peste un ceainic de apă clocotită pentru a-l ofili. Se lasă să se răcească, apoi stoarceți cât mai multă apă în exces. Tocați spanacul, apoi puneți-l într-un castron și amestecați-l 1/ 2 crema, 1/ 2 gruyère și mult condiment. Puneți amestecul de spanac în fundul a 4 ramekine individuale mari cu unt sau vase de copt de aproximativ 12 cm lățime și 5 cm adâncime.

  • Pasul 2

    Deasupra fiecărui ramekin umplut cu eglefin și crăpați un ou de rață deasupra. Se pune lingura peste restul de cremă, se adaugă restul de brânză, se condimentează, apoi se pun ramekinele într-o cutie mică de prăjire și se toarnă apă clocotită pentru a ajunge la jumătatea exteriorului fiecăruia. Coaceți timp de 15-20 de minute, în funcție de setul în care doriți oul. Presărați arpagic și serviți cu soldați pentru scufundare (faceți-vă proprii soldați cu aluat cu ghidul nostru expert aici).

Informatii nutritionale

  • Kcals 620
  • Gras 45.6g
  • Saturează 25.4g
  • Carbohidrați 28g
  • Zaharuri 2.1g
  • Fibră 2g
  • Proteină 23.4g
  • Sare 1.4g
.
#Ouă #rață #codite #eglefin #afumat #și #spanac
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *