Tipul bucătăriei:
Paella rapidă de creveți
- serveste 2
- Uşor
Paella este un fel de mâncare pe care toți îl iubim din vacanța de vară. Această versiune rapidă și ușoară pentru doi este plină de creveți, ardei roșu și mazăre și condimentată cu boia de ardei afumată. Pe masă în mai puțin de 30 de minute
Încercați această paella rapidă cu creveți, apoi verificați paella noastră clasică și paella vegană.
Ingrediente
- ulei de masline
- ceapă 1, tocat fin
- ardei roșu 1, feliat
- usturoi 1 cuișoare, tocat
- orez paella 150 g, sau orez cu bob lung
- şofran un ciupit mare
- boia afumată un ciupit mare
- supă de pui 400 ml
- creveți mari gătiți 150 g, cu coajă activată sau oprită
- Mazăre congelată 100g, decongelat
- pătrunjel un buchet mic, tocat
- lămâie felii de servit
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa, ardeiul si usturoiul pana se inmoaie. Se amestecă orezul paella, șofranul și boia până se amestecă bine.
-
Pasul 2
Se toarnă bulionul și se fierbe timp de 15 minute până când se înmoaie (adăugați un strop de apă dacă este necesar).
-
Pasul 3
Adaugati crevetii si mazarea in ultimele minute pana se incalzesc. Se condimentează, se amestecă prin pătrunjel și se servește cu felii de lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 489
- Gras 8.7g
- Carbohidrați 80,6g
- Fibră 4.9g
- Proteină 27.3g
- Sare 3.44g