Tipul bucătăriei:
Parmezan și somon cu crustă de pătrunjel
- serveste 4
- Puțin efort
Acest fel de mâncare rapid și ușor de somon este o modalitate excelentă de a introduce mai mult pește în dieta ta. Încearcă-l cu mărar sau arpagic în loc de pătrunjel, sau lasă afară sucul de lămâie și condimentează-l cu boia de ardei.
Ingrediente
- somon 4 fileuri, căutați Alaskan cultivat organic sau sălbatic
- unt
- pesmet alb proaspăt 50 g
- pătrunjel tocat pentru a face 2 linguri
- suc de lămâie ½, suc
- ulei de masline
- parmezan 40 g
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Se condimenteaza si se pun fileurile de somon pe o tava antiaderenta usor unsa cu unt.
-
Pasul 2
Se amestecă pesmetul, pătrunjelul, sucul de lămâie, 1 lingură ulei și parmezan într-un robot de bucătărie. Acoperiți somonul cu amestecul de pesmet și coaceți la cuptor timp de 10-12 minute până când somonul este fiert și pesmetul este auriu. Se serveste cu salata sau cartofi noi.
Informatii nutritionale
- Kcals 346
- Gras 20.8g
- Saturate 5.7g
- Carbohidrați 9.9g
- Fibră 0,4g
- Proteină 30.4g
- Sare 0,6g
#Parmezan #și #somon #crustă #pătrunjel