Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de somon cu crusta de parmezan

Parmezan și somon cu crustă de pătrunjel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Acest fel de mâncare rapid și ușor de somon este o modalitate excelentă de a introduce mai mult pește în dieta ta. Încearcă-l cu mărar sau arpagic în loc de pătrunjel, sau lasă afară sucul de lămâie și condimentează-l cu boia de ardei.


Ingrediente

  • somon 4 fileuri, căutați Alaskan cultivat organic sau sălbatic
  • unt
  • pesmet alb proaspăt 50 g
  • pătrunjel tocat pentru a face 2 linguri
  • suc de lămâie ½, suc
  • ulei de masline
  • parmezan 40 g

Metodă

  • Pasul 1

    Se incinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Se condimenteaza si se pun fileurile de somon pe o tava antiaderenta usor unsa cu unt.

  • Pasul 2

    Se amestecă pesmetul, pătrunjelul, sucul de lămâie, 1 lingură ulei și parmezan într-un robot de bucătărie. Acoperiți somonul cu amestecul de pesmet și coaceți la cuptor timp de 10-12 minute până când somonul este fiert și pesmetul este auriu. Se serveste cu salata sau cartofi noi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 346
  • Gras 20.8g
  • Saturate 5.7g
  • Carbohidrați 9.9g
  • Fibră 0,4g
  • Proteină 30.4g
  • Sare 0,6g
#Parmezan #și #somon #crustă #pătrunjel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *