Tipul bucătăriei:
Pastrav afumat fierbinte si tortilla cu arpagic
- servește 2
- Uşor
Adăugați păstrăv afumat sau somon și arpagic la amestecul de cartofi pentru o versiune elegantă a acestui fel de mâncare clasică spaniolă
Ingrediente
- cartof 1 mare, decojit, înjumătățit și feliat
- unt
- ouă 6, bătut
- arpagic o grămadă mică, tocată
- păstrăv afumat sau somon fierbinte Pachet de 125 g, orice piele îndepărtată și fulgi
- maioneză 1 lingură
- otet de vin rosu 1 linguriță
- Mică Gem 1 cap, separat în frunze
Metodă
-
Pasul 1
Puneți feliile de cartofi în apă clocotită cu sare, apoi gătiți timp de 5-7 minute până când se înmoaie. Se scurge foarte bine.
-
Pasul 2
Încălziți un buton mare de unt într-o tigaie antiaderentă. Bateți ouăle cu ceva condiment, apoi amestecați cartofii fierți, jumătate de arpagic și păstrăvul sau somonul. Se toarnă în tigaie și se lasă să stea un minut. Gatiti, desenand in laterale pentru a lasa oul crud sa ajunga la margini. Când baza este aproape setată, glisați sub un grătar la foc mediu timp de câteva minute pentru a termina de gătit blatul. Tăiați în pene.
-
Pasul 3
Bateți maiaua cu oțet, 2 linguri de apă, arpagicul rămas și condimentați. Aruncați cu mica bijuterie și serviți cu tortilla.
Informatii nutritionale
- Kcals 601
- Gras 23.8g
- Saturează 8g
- Carbohidrați 25.9g
- Fibră 2g
- Proteină 39.6g
- Sare 1,37g