Tipul bucătăriei:
Pastrav copt in hartie
- serveste 2
- Uşor
Coacerea unui file de păstrăv într-un pachet de hârtie cu fenicul aromat și sigilii de vin alb în toate sucurile de gătit. Serviți ca o cină afterwork simplă, ușoară și sănătoasă pentru doi cu niște cartofi unși la abur sau pâine cu crusta.
Ingrediente
- lămâie 1, ½ felii și restul tăiat în jumătate
- păstrăv 1, eviscerat și scuzat
- fenicul 1 bec, feliat fin
- eşalotă 2, feliate
- vin alb sau vermut o stropire
- ulei de masline
- pătrunjel ½ pachet, tocat fin
- cartofi aburiți a servi
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Indesati feliile de lamaie in pastrav. Împrăștiați feniculul în centrul unei bucăți mari de hârtie de copt sau folie și așezați păstrăvul deasupra.
-
Pasul 2
Se stropesc cu eșalotă și vin sau vermut, se adaugă un strop de ulei și se pliază într-un colet. Se pune pe o tavă de copt și se fierbe timp de 25 de minute. Deschideți coletul și stropiți cu pătrunjel. Serviți cu cartofi aburiți.
Informatii nutritionale
- Kcals 200
- Carbohidrați 3g
- Proteină 28.4g
- Gras 8.1g
- Sare 0,23g
- Saturate 1.6g
- Fibră 1.8g
#Pastrav #copt #hartie