Tipul bucătăriei:
Pastrav coulibiac
- serveste 4
- Uşor
Coulibiac este o plăcintă tradițională de pește rusească, prea bună pentru a fi ratată. Păstrăvul fulgi cu orez, lămâie și mărar este gătit într-o carcasă delicioasă de foietaj. Se serveste cu salata turnata intr-o vinegreta de citrice.
Ingrediente
- file de păstrăv fără piele 2
- orez 250 g, fiert (100 g orez nefiert va face această cantitate)
- ceapa verde 2, feliate fin
- ouă 3, 1 batut pentru glazura
- lămâie zgâriți și cu zeama
- mărar tocat pentru a face 2 linguri
- aluat foietaj bloc de 500 g
Metodă
-
Pasul 1
Păstrăvul la microunde pe o farfurie acoperită cu folie alimentară timp de 3 minute (sau 4 minute la abur). Fulgi într-un bol și amestecați cu orezul, ceapa, oul tocat, coaja, sucul și mărarul. Sezon.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 200c/ventilator 180c/gaz 6. Întindeți aluatul până la grosimea unei monede de 1 GBP pe o suprafață cu făină și împărțiți-l în 2 (împărțiți mai întâi aluatul dacă aveți puțin spațiu).
Ridicați 1 bucată pe o tavă de copt unsă cu unt, turnați amestecul de păstrăv în mijloc și întindeți-o într-un dreptunghi de 10 × 18 cm.
Udați un chenar în jurul umpluturii, puneți cealaltă bucată de aluat deasupra, apăsați în jurul umpluturii și tăiați marginile (folosește-le pentru decor).
Ungeți cu glazură, tăiați fante în partea de sus și coaceți timp de 30 de minute.
Informatii nutritionale
- Kcals 727
- Carbohidrați 73,7g
- Proteină 28.6g
- Gras 37.4g
- Sare 1.25g
- Saturate 13.8g
- Fibră 0,3g