Tipul bucătăriei:
Pastrav la abur cu ghimbir si usturoi
- serveste 2
- Uşor
Un nou mod cu fileul de somon. O reteta usoara si rapida care foloseste ghimbir si usturoi. Prepararea la abur este atât rapidă, cât și o modalitate sănătoasă de a găti – și reduce și grăsimea. Servit cu tăiței sau orez, îl face un preparat de pește satisfăcător pentru doi pentru o masă de noapte.
Ingrediente
- file de păstrăv fără piele 2, felii întregi sau mari
- usturoi 1 cuișoare, zdrobită
- rădăcină de ghimbir bucata de 1 cm, rasa
- mirin, sake sau sherry uscat 2 linguri
- lămâie ½, suc
- coriandru o mână de frunze
Metodă
-
Pasul 1
Pune fileurile de păstrăv pe o farfurie unsă ușor cu ulei, amestecă usturoiul, ghimbirul, mirinul (sau ce folosești) și zeama de lămâie și turnăm peste pește. Puneți farfuria într-un cuptor cu abur, acoperiți și gătiți timp de 5-6 minute sau până când peștele este gătit. Se presară cu coriandru și se servește cu orez sau tăiței aburiți.
Informatii nutritionale
- Kcals 192
- Carbohidrați 9g
- Proteină 27.5g
- Gras 5.4g
#Pastrav #abur #ghimbir #usturoi