Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Pește întreg învelit în hârtie pe o tavă de copt argintie

Pește Chermoula

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Aromăți dorada sau biban cu o chermoula rapidă de casă în seara asta. Învelirea peștelui în hârtie de copt este un truc grozav pentru bucătarii anxioși, deoarece garantează că peștele se gătește bine și rămâne umed


*Această rețetă nu conține gluten conform standardelor industriei

Faceți acest pește chermoula, apoi verificați bibanul nostru aburit, colete de biban de mare sau mai multe ale noastre retete de biban de mare.


Peștele, etanșat cu vaporii săi aburi, nu se poate usca prea îngrozitor dacă organizarea mesei scapă. Lichidul care condimentează și gătește peștele din pachet poate fi la fel de minim ca uleiul de măsline sau untul și un strop de vin alb sau suc de citrice.

Rețetă adaptată după Home Cookery Year de Claire Thomson (30 GBP, Quadrille). Fotografie de Sam Folan

Ingrediente

  • lămâie 4 felii (tăiați lămâia rămasă în felii, pentru a servi)
  • foi de dafin 4 mari, scrântite
  • dorada sau biban întreg 4, solzit, eviscerat și curățat și tăiat de 3 ori pe fiecare parte

CHERMOULA

  • coriandru un buchet mic, tocat grosier
  • pătrunjel cu frunze plate un buchet mic, tocat grosier
  • ulei de masline 50 ml
  • lămâie ½, suc
  • boia afumată (dulce sau iute) 2 lingurite
  • chimen măcinat 1 lingura
  • usturoi 2 cuișoare, decojite
  • ardei iute roșu 1 mic, tulpina îndepărtată

Metodă

  • Pasul 1

    Folosiți un robot de bucătărie pentru a amesteca toate ingredientele chermoula pentru a forma un sos neted. Asezonați și lăsați deoparte.

  • Pasul 2

    Se incinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4 si se pune o tava de copt in cuptor sa se incinga. Tăiați patru foi mari de hârtie de copt și îndoiți fiecare în jumătate – fiecare ar trebui să fie suficient de mare pentru a încăpea un pește întreg. Condimentam pestele si punem cate unul in fiecare colet cu o felie de lamaie si o frunza de dafin. Se pune peste 1 lingură de chermoula per pește. Îndoiți părțile laterale ale pachetelor pentru a sigila. Dispuneți pachetele pe tava de copt într-un singur strat și coaceți timp de 18-20 de minute sau până când sunt fierte.

  • Pasul 3

    Pune câte un pachet pe fiecare farfurie și lasă-ți invitații să-și desfacă porția de la masă. Serviți cu chermoula rămasă pentru ca toată lumea să se ajute.

Informatii nutritionale

  • Kcals 353
  • Gras 21.4g
  • Saturate 3.8g
  • Carbohidrați 1.5g
  • Zaharuri 0,6g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 37.9g
  • Sare 0,3g
#Pește #Chermoula
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *