Tipul bucătăriei:
Pește chilli susan
- serveste 2
- Puțin efort
Rețetă rapidă de pește în stil japonez pentru doi. Pește condimentat cu ardei iute. Flash prajit in tigaie apoi servit cu salata de morcovi, castraveti si ghimbir.
Ingrediente
- morcov 1 decojit
- castravete 1 mic, decojit
- ghimbir bucată de 1 cm, decojită
- mirin 1 lingura
- sos de soia 2 lingurite
- file de pește alb fără piele 2, aproximativ 100 g fiecare
- shichimi togarashi (amestec japonez de șapte condimente) 1 lingura
- ulei
Metodă
-
Pasul 1
Tăiați morcovul, castraveții și ghimbirul în bețe de chibrit și puneți-le într-un castron. Adăugați mirinul și sosul de soia.
-
Pasul 2
Stropiți peștele cu shichimi togarashi, apăsând-o în carne și asezonați. Se incinge putin ulei intr-o tigaie. Cand este foarte fierbinte se prajeste pestele pe fiecare parte 2 minute sau pana este fiert. Servește peștele cu o grămadă de salată și niște orez sau tăiței.
Informatii nutritionale
- Kcals 187
- Gras 7g
- Carbohidrați 9.5g
- Fibră 2.5g
- Proteină 19.7g
- Sare 1.1g
#Pește #chilli #susan