Skip to content

Tipul bucătăriei:

12684

Pește învelit în salată verde cu unt de citrice

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Această rețetă de pește învelit în salată verde cu unt de citrice este ușoară, gata în doar 30 de minute și sub 300 de calorii, dar arată grozav și este atât de plină de aromă încât nu vei observa că ești virtuos.


Ingrediente

  • Salata Cos sau Romaine 1 (aveți nevoie de 4 frunze exterioare mari)
  • file de pește alb 2 bucăți groase, jupuite
  • unt 25 g, moale
  • șalotă 1, tocat fin
  • portocale 1, cu coaja si zeama
  • lămâie 1, cu coaja si zeama
  • lămâie verde 1, cu coaja si zeama

Metodă

  • Pasul 1

    Aduceți o oală mare cu apă la fiert și gătiți fiecare frunză timp de 1 minut, apoi scoateți-o și răciți-o în apă rece. Scurgeți bine.

  • Pasul 2

    Așezați două dintre frunze pe o placă și puneți încă una deasupra fiecăreia, ușor suprapuse (trebuie să puteți înveli complet peștele). Puneți câte o bucată de pește în mijlocul fiecăruia și condimentați blatul, apoi îndoiți peste salată, făcând un colet (sapa verde ar trebui să se lipească de ea însăși – sau folosiți un baton de cocktail).

  • Pasul 3

    Se încălzește puțin unt într-o tigaie, la foc mic, și se gătesc pachetele de pește la foc mic aproximativ 3 minute pe fiecare parte, sau până când pachetele de pește se simt ferme când le apăsați. Se ia cratita de pe foc, se acopera cu un capac si se lasa in timp ce faci untul de citrice.

  • Pasul 4

    Pune un nod de unt intr-o alta tigaie, varsa esalota si prajeste cateva minute. Adăugați toată coaja, 1 lingură de suc de lămâie și lime și 2 linguri de suc de portocale, apoi barbotați totul împreună, rapid și asezonați. Serviți peștele cu untul de citrice.

Informatii nutritionale

  • Kcals 232
  • Carbohidrați 2.7g
  • Proteină 28.6g
  • Gras 11.3g
  • Sare 0,4g
  • Saturate 6.7g
  • Fibră 1.5g
#Pește #învelit #în #salată #verde #unt #citrice
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *