Tipul bucătăriei:
Pește la grătar cu salată de rusk cretan cu roșii, oregano și feta
- serveste 4
- Uşor
Aceasta reteta de peste la gratar cu salata de rusk cretan cu rosii, oregano si feta vine de la Morito in Hackney. Este ușor, gata în 30 de minute și are un nivel scăzut de calorii
Ingrediente
- biban sau macrou sau calcan sau merluciu 4 fileuri pe piele
- ulei de masline
- rosii 300 g
- castravete 1, tăiat în jumătate pe lungime și apoi tăiat în bucăți mici de jumătate de lună
- ceapa rosie 1 mic, feliat subțire
- măsline negre o mână, tăiată la jumătate și fără sâmburi
- ulei de măsline extra virgin 4 linguri
- otet de vin rosu 3 linguri
- oregano uscat 1 lingura
- Biscuiți de orz cretan 4 mici sau 2 mari, rupte în bucăți mici
- feta 150g, maruntita
Metodă
-
Pasul 1
Amplasați aproximativ 150 g de roșii într-un robot de bucătărie și turnați într-un castron. Tăiați cubulețe roșiile rămase și adăugați-le în bol. Se adauga castravetele, ceapa si maslinele, urmate de uleiul de masline, otetul, oregano si asezoneaza cu sare. Se lasa la temperatura camerei in timp ce gatesti pestele.
-
Pasul 2
Se condimentează peștele cu sare de mare și se stropește cu ulei de măsline. Încinge o tigaie mare sau grătar la foc mediu și când este fierbinte, dar nu fumează, adaugă peștele, cu pulpa în jos și gătește până când devine auriu pe o parte. Agitați tigaia din când în când pentru a vă asigura că peștele nu se lipește. Întoarceți cu grijă peștele cu o felie de pește și continuați să prăjiți timp de 2-4 minute până când este gătit.
-
Pasul 3
Pentru a termina salata de rusk, amestecați bine toate ingredientele. Adăugați pestocul în salată, urmat de feta. Verificați condimentele și serviți imediat cu fileurile de pește.
Informatii nutritionale
- Kcals 483
- Gras 30g
- Saturate 8.4g
- Carbohidrați 15.4g
- Zaharuri 6.8g
- Fibră 3.7g
- Proteină 36g
- Sare 1.6g