Skip to content

Tipul bucătăriei:

O farfurie albă cu marginea verde, acoperită cu o pâine pătrată acoperită cu ceapă roșie și topping de măsline negre, cu hamsii în straturi peste ea

Pissaladière

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca starter sau secundar
  • Uşor

Pâinele plate de casă cu infuzie de plante sunt acoperite cu un amestec de măsline kalamata sărate, ceapă caramelizată și hamsii – un aperitiv francez ușor pentru patru. Această rețetă vine de la restaurantul Royale din East London


Încercați această rețetă de pissaladière de casă de la restaurantul Royale din Estul Londrei, apoi verificați rețetele noastre focaccia, pâine italiană, galette de roșii și alte rețete.

Ingrediente

ALUAT

  • drojdie uscată cu acțiune rapidă 1 lingura
  • ulei de masline 2 lingurite
  • făină simplă 140g, plus extra pentru praf
  • făină auto-crescătoare 40 g
  • fulgi de sare de mare ½ linguriță
  • maghiran sau salvie 1 crenguță, tocată mărunt, plus suplimentar pentru servire
  • hamsii din Cantabria Ortiz 2 cutii de 47,5 g

AMESTEC DE CEAPA ȘI MĂSLINE CARAMELISATE

  • ulei de masline 2 linguri, plus suplimentar pentru burniță
  • cepe roșii 4, feliate subțiri
  • zahăr pudră 1 lingura
  • vin roșu 50 ml
  • oțet de sherry o stropire
  • măsline kalamata 100 g, tocate mărunt

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru turte, amestecați drojdia, uleiul de măsline și 85 ml de apă călduță, apoi lăsați să stea 10 minute. Amestecați ingredientele uscate și salvie sau maghiran într-un castron. Faceți o fântână în ingredientele uscate, apoi încorporați treptat în lichid. Framantam aluatul pe o suprafata de lucru usor infainata timp de 5 minute pana cand este omogen si nu mai devine lipicios. Se pune intr-un castron curat, se acopera cu un prosop si se lasa intr-un loc caldut sa se odihneasca 1 ora 30 minute sau pana isi dubleaza volumul.

  • Pasul 2

    Între timp, încălziți 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare și gătiți ușor ceapa la foc mediu timp de 30 de minute până se înmoaie, apoi adăugați zahărul, vinul, oțetul și niște condimente. Se fierbe timp de 10 minute, se amestecă măslinele, apoi se lasă deoparte la răcit.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6 și tapetează o tavă de copt puțin adâncă cu hârtie de copt. Întindeți aluatul pe o suprafață de lucru tăiată cu făină până la o grosime de aproximativ 1½ cm. Întindeți peste amestecul de ceapă, apoi puneți deasupra hamșiile în formă încrucișată. Stropiți peste puțin ulei de măsline și adăugați piper negru măcinat și un praf de sare. Coaceți 25-30 de minute sau până devin aurii.

  • Pasul 4

    Pentru a servi, presara peste niste maghiran sau salvie tocata marunt si stropeste peste putin ulei de masline in plus.

Informatii nutritionale

  • Kcals 376
  • Gras 13.9g
  • Saturate 2.2g
  • Carbohidrați 47,7g
  • Zaharuri 10.3g
  • Fibră 5.1g
  • Proteină 10.3g
  • Sare 3.6g
#Pissaladière
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *