Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă clasică de plăcintă cu pește

Placinta clasica cu peste

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

O plăcintă reconfortantă umplută cu pește alb, eglefin afumat, creveți și praz, acoperită cu piure pufos, pe care o puteți face în avans și o puteți congela. Un preparat clasic de familie suficient de special pentru a fi servit și oaspeților


Încercați rețeta noastră clasică de plăcintă cu pește, apoi consultați și rețete mai reconfortante de plăcintă.


Ce ingrediente folosești într-o plăcintă cu pește?

Plăcinta cu pește este un fel de mâncare versatil, care vă permite să amestecați și să combinați peștele și fructele de mare preferate. Cele mai comune ingrediente sunt un pește alb ferm, cum ar fi codul, eglefinul sau pollock, somonul și eglefinul afumat, iar majoritatea supermarketurilor vând un amestec de plăcintă de pește proaspăt sau congelat gata preparat. De asemenea, puteți adăuga creveți, midii, crab și chiar homar pentru o plăcintă super luxoasă. Spanacul, mazărea congelată și ouăle fierte în sferturi sunt adesea folosite pentru a îngroșa plăcinta și pentru a adăuga un plus de textură.

Cum faci sos de plăcintă de pește?

Sosul pentru o plăcintă cu pește este în mod tradițional pe bază de roux, unde o cantitate egală de făină și unt este gătită până când este pâine, apoi laptele este amestecat pentru a da un sos alb gros. Deoarece peștele va elibera apă atunci când este gătit, este important să aveți un sos care să leagă toate ingredientele și să nu se despartă. Pătrunjelul tocat, mararul sau tarhonul sunt toate ierburi tradiționale pentru a aroma sosul. De asemenea, puteți adăuga un strop de smântână sau vin alb pentru un plus de răsfăț și puțină coajă de lămâie pentru a ridica aroma.

Toppinguri pentru plăcintă cu pește

Piureul de cartofi cremos, untos este probabil cel mai tradițional topping de plăcintă cu pește, dar aluatul foietaj este, de asemenea, popular. Dacă acoperiți cu piure, aveți grijă să nu adăugați prea mult lapte la piure – nu doriți să fie prea neglijent, deoarece înseamnă că plăcinta finită nu va avea nicio structură și veți ajunge la o supă de plăcintă cu pește! Puteți amesteca cheddar sau gruyère ras în piure pentru un plus de savuros sau împrăștiați peste brânză rasă pentru un topping topit. Dacă folosiți aluat foietaj puneți baza de plăcintă cu pește într-un vas de plăcintă cu o buză bună, astfel încât aluatul să nu cadă în sos și să se înmoaie pe fund.


Reteta placinta cu peste

Ingrediente

  • praz 2, feliate și clătite
  • unt 100 g
  • făină simplă 2 linguri
  • vin alb 250 ml
  • crema dubla 150 ml
  • pătrunjel cu frunze plate ½ buchet mic, tocat
  • pește ferm alb fără piele, cum ar fi codul sau coley 300 g, bucăți
  • eglefin afumat fără piele 300 g, bucăți
  • creveți gătiți decojiți 200 g
  • Cartofi Maris Piper 750 g, decojite și tăiate în bucăți
  • lapte pentru piure

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Se fierbe ușor prazul în jumătate din unt până când se înmoaie cu adevărat. Se amestecă făina și se fierbe câteva minute. Adăugați treptat vinul până obțineți un sos și fierbeți timp de 5 minute. Adăugați smântâna și aduceți ușor la fiert câteva minute. Se amestecă pătrunjelul, peștele și creveții, apoi se ia de pe foc. Turnați într-o tavă de copt.

  • Pasul 2

    Pentru a face piureul, fierbeți cartofii în apă cu sare până se înmoaie. Scurgeți, apoi puneți înapoi în tigaie la foc mic pentru a se usca ușor. Adăugați restul de unt, un strop de lapte și niște condimente. Piure foarte bine. Peste pește cu lingura, apoi întindeți-l cu o furculiță, astfel încât să obțineți o suprafață aspră. Ungeți sau ungeți cu mai mult unt pentru un blat auriu.

  • Pasul 3

    Coaceți plăcinta la cuptor timp de 30-35 de minute până când blatul este crocant și auriu, iar umplutura clocotește și fierbinte.

  • Pasul 4

    Pentru a congela plăcinta, acoperiți cu folie alimentară și congelați după asamblare (dar înainte de gătire) până la 2 luni. Decongelați complet la frigider peste noapte. Gătiți urmând instrucțiunile de mai sus.

Informatii nutritionale

  • Kcals 526
  • Gras 28.7g
  • Saturate 17.3g
  • Carbohidrați 28.9g
  • Fibră 4.2g
  • Proteină 28.3g
  • Sare 2g
#Placinta #clasica #peste
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *