Tipul bucătăriei:
plăcintă cu pește a lui Bumpkin
- serveste 4
- Puțin efort
Bumpkin este un grup de patru brarii britanice din Londra care servesc mâncăruri clasice cu ingrediente de sezon, din surse locale. Ne place plăcinta de pește cu scoici și un strop de Pernod și este gata în doar 30 de minute.
Încercați plăcinta cu pește Bumpkin, apoi consultați și plăcinta noastră clasică cu pește, plăcinta sănătoasă și lasagna plăcintă cu pește.
Ingrediente
- eşalotă 2, feliate
- praz 1, feliat
- usturoi 2 cuișoare, tăiate felii
- vin alb 300 ml
- mazăre 200g (optional)
- crema dubla 150 ml
- polac sau pește alb ferm 150 g, tăiate în bucăți
- eglefin afumat 150 g, tăiate în bucăți
- somon 150 g, tăiate în bucăți
- scoici regina sau creveți 150 g
- pătrunjel cu frunze plate tocat pentru a face 1 lingura
- Pernod 1 lingura
- piure de cartofi 500 g
Metodă
-
Pasul 1
Se incinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Transpirati usor salota si prazul in putin unt pana se inmoaie, adaugati usturoiul si gatiti cateva minute. Adăugați vinul și reduceți cu ⅔. Adăugați mazărea (dacă folosiți) și smântâna și aduceți ușor la fiert. Adăugați peștele, pătrunjelul și pernodul și asezonați.
-
Pasul 2
Transferați într-un vas de plăcintă, acoperiți cu piure de cartofi și faceți caneluri frumoase pentru furculiță pe suprafață. Coaceți 20-30 de minute până devin aurii și crocante.