Skip to content

Tipul bucătăriei:

HyperFocal: 0

Plăcintă cu pește Bombay

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 persoane
  • Uşor

Consultați această rețetă epică de mash up a unei plăcinte clasice de pește cu condimente indiene. Această plăcintă cremoasă este ambalată cu creveți suculenți și eglefin afumat, o cină perfectă de vineri seara în familie


Încercați această plăcintă de pește Bombay, apoi verificați și plăcinta noastră clasică de pește, plăcintă sănătoasă de pește, lasagne cu plăcintă de pește și mai multe rețete de plăcintă cu pește.

Ingrediente

  • ulei vegetal 2 linguri
  • ceapă 1, tocat mărunt
  • usturoi 1 cuișor, zdrobit
  • ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, ras fin
  • ardei iute roșu 1, tocat mărunt
  • semințe de muștar negru 1 lingură
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • chimen măcinat 2 lingurițe
  • făină simplă 2½ linguri
  • lapte de nucă de cocos Cutie de 400 ml
  • cod 200g, tăiate în bucăți
  • eglefin afumat 200g, tăiate în bucăți
  • creveti rege decojiti 180g
  • coriandru o grămadă mică, tocată aproximativ
  • roșii cherry un punnet mic (aproximativ 120g)
  • lămâie verde 1, suc
  • chutney de mango a servi

MASH

  • cartofi (cum ar fi Maris Piper) 1 kg, curățat și înjumătățit
  • unt 50g
  • semințe de ceapă 1 lingură
  • semințe de chimen 1 lingură
  • semințe de muștar negru 1 lingură
  • frunze de curry o mână
  • turmeric măcinat 1 linguriță

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face piureul, gătiți cartofii într-o tigaie mare cu apă sărată clocotită timp de 20-25 de minute sau până se înmoaie, apoi scurgeți-o bine.

  • Pasul 2

    Între timp, încălziți untul într-o tigaie până se face spumă, apoi aruncați toate ingredientele de piure rămase. Gatiti timp de 2-3 minute sau pana cand sfarâmica, apare si miroase parfumat.

  • Pasul 3

    Pasati cartofii pana se omogenizeaza complet, apoi amestecati untul condimentat si mult condiment.

  • Pasul 4

    Între timp, încălziți uleiul vegetal într-o tigaie și gătiți ceapa cu un pic de condimente timp de 8-10 minute sau până se înmoaie. Adăugați usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute și gătiți timp de 2 minute. Se amestecă semințele de muștar, curcuma, chimenul și făina simplă și se fierbe 2-3 minute. Adăugați treptat laptele de cocos și câteva condimente, amestecând până când se formează un sos neted. Se fierbe timp de 4-5 minute sau până se îngroașă. Se amestecă codul, eglefinul, creveții, coriandrul, roșiile cherry și sucul de lămâie, apoi se aruncă într-un vas de copt de 20 x 30 cm.

  • Pasul 5

    Încălziți cuptorul la 190C / ventilator 170C / gaz 5. Lingurați piureul peste toată plăcinta și folosiți o furculiță pentru a îndepărta vârful. Coaceți timp de 30-35 de minute sau până când este crocant deasupra și clocotește la margini. Se servește cu chutney de mango.

Informatii nutritionale

  • Kcals 734
  • Gras 37.2g
  • Saturează 22.1g
  • Carbohidrați 59.2g
  • Zaharuri 7.6g
  • Fibră 6.7g
  • Proteină 37.3g
  • Sare 1.1g
.
#Plăcintă #pește #Bombay
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *