Skip to content

Tipul bucătăriei:

1665

Plata cu sos tartar

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Câmpulea este un pește minunat, ușor și delicat, care are nevoie doar de gătit blând. Serviți-l cu acest sos tartar punchy, plin de corniș, pătrunjel, capere și eșalotă într-o maioneză de casă


Ingrediente

  • platica intreaga 1 de aproximativ 1,5 kg, eviscerat (dacă nu puteți obține câmbică mare, folosiți două mai mici)
  • unt 25 g, plus extra pentru tavă
  • felii de lamaie a servi

sos tartar

  • galbenusuri de ou 2
  • usturoi 1 cuișoare mic, decojit și tocat grosier
  • mustar Dijon 1 lingură grămadă
  • sare de mare în fulgi ½ linguriță
  • zahăr tos auriu ½ linguriță
  • oțet de tarhon 2 linguri
  • floarea soarelui sau ulei 200 ml
  • șalotă 1 mic, decojit si tocat marunt
  • cornibii 6, scurs și tocat
  • pătrunjel o grămadă mică, tocată mărunt
  • mărar o grămadă mică, tocată mărunt
  • capere pentru copii 5 linguri
  • cremă unică 2-3 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face sosul tartar puneți gălbenușurile, usturoiul, muștarul, sarea, 2-3 răsuciri de piper negru, zahărul și oțetul într-un robot sau blender și amestecați până se omogenizează bine. Cu motorul pornit, adaugati incet uleiul intr-un jet subtire pana obtineti un sos gros, cremos. Răzuiți într-un castron.

  • Pasul 2

    Amestecați eșapa, cornișul, pătrunjelul și mararul în sos, împreună cu caperele întregi. Adăugați suficientă smântână pentru a slăbi puțin amestecul. Ar trebui să fie un sos moale, cu picături, care alunecă încet din lingură pe măsură ce este ridicat din bol.

  • Pasul 3

    Pentru a găti peștele, încălziți cuptorul la 220c/ventilator 200c/gaz 7. Ungeți cu unt o tavă mare de copt sau un vas rezistent la cuptor și stropiți cu sare și piper. Puneți peștele pe tavă, cu partea albă în jos. ungeți partea netedă cu mai mult unt și asezonați bine.

  • Pasul 4

    Se pune in centrul cuptorului si se coace 12-14 minute sau pana cand pestele este tocmai fiert si usor rumenit. Carnea din spatele capului ar trebui să arate doar o rezistență slabă atunci când un cuțit este împins până la os.

  • Pasul 5

    Luați două fileuri de fiecare parte cu două cuțite de masă (în primul rând ridicând pielea, dacă preferați) și serviți cu bucăți de sos tartar și felii de lămâie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 685
  • Gras 59,5g
  • Carbohidrați 2.1g
  • Fibră 0,7g
  • Proteină 35.5g
  • Sare 2,74g
#Plata #sos #tartar
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *