Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Dahl cu pollock de cocos

Pollock de cocos cu dahl

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 3
  • Uşor

Pollock este o alternativă excelentă și mai durabilă la cod și funcționează într-adevăr în acest curry ușor de cocos în stilul Indiei de Sud. Dahl-ul poate fi consumat și singur pentru un principal vegetarian picant


Încercați acest pollock de cocos cu dahl, apoi verificați-ne curry de linte, curry de cartofi dulci și linte și reteta dahl. Pentru mai multă inspirație, vedeți colecția noastră de retete dahl.

Ingrediente

  • nucă de cocos uscată 6 linguri
  • turmeric măcinat un ciupit bun
  • file de pollock ferme, fără piele 3
  • făină de grame sau de năut 6 linguri
  • ou 1, bătut
  • ulei de floarea soarelui 2-3 linguri

DAHL

  • ceapă 1, tocat
  • ghimbir ras, pentru a face 1 lingura
  • ulei de floarea soarelui 1 lingura
  • chimen măcinat, coriandru, semințe de nigella și pudră de curry mediu 2 linguri fiecare
  • zahar brun 2 lingurite
  • linte neagră sau puy 85 g
  • chana dahl (naut despicat uscat) 85 g
  • lapte de cocos jumatate gras tavă de 400 g
  • roșii prune 2, tăiate cubulețe
  • lămâi 2, a servi
  • seminte de rodie 2 linguri
  • chutney de mango, iaurt și pâine naan, a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge uleiul într-o cratiță grea și prăjește ușor ceapa și ghimbirul până când se înmoaie cu adevărat. Amestecați condimentele și zahărul timp de un minut, apoi urmați cu toată lintea, laptele de cocos și 2 cutii de apă. Se fierbe usor, amestecand din cand in cand, pana cand lintea este aproape frageda si cremoasa, aproximativ 40 de minute. Dacă încep să se usuce prea mult, adăugați mai multă apă.

  • Pasul 2

    Se amestecă jumătate din roșiile tăiate cubulețe, urmate de suficientă sare și suc de lămâie după gust – va avea nevoie de o cantitate destul de mare de sare. Continuați să gătiți 5-10 minute până când lintea este foarte moale și roșiile se descompun. Păstrați-vă cald.

  • Pasul 3

    Se amestecă nuca de cocos cu turmericul, pentru a se colora, și un praf de sare, Se pune pe farfurie, apoi se pune făina pe altul și oul bătut pe al treilea. Înmuiați fileurile de pește în făină, scuturați excesul, apoi acoperiți cu ou, apoi amestecul de nucă de cocos.

  • Pasul 4

    Se încălzește uleiul pentru pește într-o tigaie până se încinge, apoi se prăjește peștele 3-4 minute pe fiecare parte până devine auriu și fiert.

  • Pasul 5

    Împărțiți dahl-ul în farfurii sau boluri puțin adânci și împrăștiați-l cu roșiile tăiate cubulețe rămase și semințele de rodie. Adăugați un file de pollock crocant la fiecare. Serviți cu chutney de mango, iaurt, pâine naan și felii de lămâie, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 746
  • Gras 33.1g
  • Saturate 16.2g
  • Carbohidrați 57,5g
  • Fibră 10.9g
  • Proteină 48,9g
  • Sare 0,7g
#Pollock #cocos #dahl
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *