Skip to content

Tipul bucătăriei:

8189

prăjituri crocante de pește pesmet

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 8
  • Uşor

Crocante la exterior, netede și cremoase la interior, aceste prăjituri delicioase de pește sunt o rețetă grozavă pentru o cină de toamnă


Ingrediente

  • cartofi făinoase 700 g, decojite și tocate
  • tot laptele 600 ml
  • pește alb 800 g
  • mustar integral 1 lingura
  • maioneză sau sos tartar 5 linguri
  • ceapa verde 6, feliate fin
  • lămâie 1, zestă
  • pătrunjel 1 mână, tocată
  • făină simplă 100 g
  • ou 1, bătut
  • firimituri de pâine 175 g

Metodă

  • Pasul 1

    Fierbeți cartofii făinoase curățați și tăiați până se înmoaie, apoi scurgeți. Pune laptele întreg într-o tigaie. Aduceți la fiert, apoi adăugați peștele alb, cu pielea în jos. Gătiți ușor până când peștele este translucid și doar se descuamează. Scoateți peștele din lapte, apoi aruncați pielea și laptele. Rupeți în fulgi mari.

    Pasează cartofii, se amestecă cu muștar integral, maioneză sau sos tartar, ceapa primăvară, coaja de 1 lămâie, o mână de pătrunjel tocat și pește, apoi condimentează bine.

    Formați 8 chifteluțe mari. Pune pe 3 farfurii faina simpla asezonata, un ou batut si pesmet. scufundați fiecare prăjitură în făină, ou și pesmet. acoperiți și înghețați.

  • Pasul 2

    A găti din congelat

    Se pune pe o tava de copt si se stropeste cu ulei. gătiți pe raftul din mijloc sub un grătar mediu timp de 12-15 minute. răsturnați, apoi gătiți încă 5 minute sau până când se încălzește complet.

#prăjituri #crocante #pește #pesmet
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *