Tipul bucătăriei:
Prăjituri cu păstrăv de mare și ierburi
- serveste 4
Deoarece se îndreaptă spre mare pentru a se hrăni, păstrăvul de mare sălbatic sau păstrăvul somon au adesea mult mai multă aromă decât păstrăvul de crescătorie, iar carnea fermă, roz, este perfectă pentru a face aceste prăjituri de pește. Sezonul lor durează din martie până în iulie.
Ingrediente
- păstrăv de mare 500 g file fără piele
- cartofi 500 g cele făinoase, decojite
- ceapa verde 6, tocat fin
- unt
- ierburi moi, cum ar fi arpagicul și pătrunjelul, o mână bună, tocată mărunt
- lămâie 2, 1 tăiat în felii
- ou 1 bătut
- pesmet proaspăt 100 g
- ulei pentru prăjit
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Pune peștele într-o tavă de copt cu un strop de apă, se acoperă strâns cu folie apoi se coace 15-20 de minute până este gătit. Se răcește și se fulge în bucăți mari.
-
Pasul 2
Fierbeți cartofii până se înmoaie, apoi pasați cu multe condimente. Se caleste ceapa primavara in putin unt pana se inmoaie apoi se adauga in piure cu ierburi si coaja de lamaie si se amesteca. Se amesteca usor pastravul apoi se lasa putin la racit. Formați 8 prăjituri apoi scufundați fiecare mai întâi în oul bătut, apoi în pesmet. Răciți timp de o oră pentru a se fixa.
-
Pasul 3
Se incinge putin ulei intr-o tigaie antiaderenta. Gătiți prăjiturile de pește timp de 3-4 minute pe fiecare parte până devin aurii și crocante. Țineți-l cald la cuptorul mic în timp ce terminați restul. Se serveste cu frunze de salata imbracate si felii de lamaie.