Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de bujduri de cod condimentate cu înmuiere cu miere Harissa

Prajituri de cod condimentate cu baie de miere de harissa

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6 (face aproximativ 24)
  • Uşor

Aceste biscuiți de pește crocanți, cu gust dulce și picant de la guru-ul de gătit persan Sabrina Ghayour sunt o idee minunată pentru o cină din Orientul Mijlociu


Ingrediente

  • cod sau alt pește alb ferm 500g
  • rămase piure de cartofi 500g, răcit (sau fierbeți apoi zdrobiți 500g cartofi făini curățați, apoi răciți și răciți)
  • usturoi 4 cuișoare, zdrobite
  • ceapa de primăvară o grămadă, feliată subțire
  • patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
  • mărar o grămadă mică, tocată mărunt
  • lămâie verde 1, zestrat plus pene de servit
  • turmeric măcinat 1 linguriță
  • ouă 3 mari
  • făină simplă 4 linguri îngrămădite
  • praf de copt 1 linguriță
  • ulei vegetal pentru prăjire

SOS PENTRU DIPPING

  • trandafir harissa 2 linguri
  • Miere 4 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Prăjiți codul pe o tavă antiaderentă pentru aproximativ 10-12 minute, în funcție de grosimea fileului, și odată gătit scoateți din cuptor. Aruncați pielea și toate oasele și zdrobiți peștele într-un castron cu o furculiță, cât mai fin posibil, apoi lăsați-l să se răcească.

  • Pasul 2

    Se amestecă toate ingredientele rămase, cu excepția uleiului, cu peștele într-un castron mare, cu o cantitate generoasă de sare și piper, apoi se acoperă vasul cu folie de film și se răcește amestecul timp de o oră pentru a-l răci și a-l solidifica.

  • Pasul 3

    Încălziți 1cm ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare și lăsați-l să se încălzească, dar să nu fumeze. Luați câte o lingură de amestecuri de amestecuri odată și lăsați-o în ulei. Nu vă faceți griji cu privire la formele inegale. Se prăjește frittierele timp de aproximativ 2-3 minute, întorcându-le și prăjindu-le aproximativ un minut pe verso, apoi îndepărtați cu ajutorul unei linguri cu fante și scurgeți-le pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie. Repetați până când toate biscuițele sunt terminate.

  • Pasul 4

    Se amestecă ingredientele sosului împreună cu puțină apă rece, pentru a slăbi amestecul până la o consistență de sos de scufundare. Verificați aroma și consistența și serviți alături de pâine, cu pene de var pe lateral.

Informatii nutritionale

  • Kcals 431
  • Gras 19.3g
  • Saturează 3.9g
  • Carbohidrați 40.3g
  • Zaharuri 11.8g
  • Fibră 3.3g
  • Proteină 22.4g
  • Sare 0,8g
.
#Prajituri #cod #condimentate #baie #miere #harissa
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *