Tipul bucătăriei:
Prajituri de cod condimentate cu baie de miere de harissa
- servește 6 (face aproximativ 24)
- Uşor
Aceste biscuiți de pește crocanți, cu gust dulce și picant de la guru-ul de gătit persan Sabrina Ghayour sunt o idee minunată pentru o cină din Orientul Mijlociu
Ingrediente
- cod sau alt pește alb ferm 500g
- rămase piure de cartofi 500g, răcit (sau fierbeți apoi zdrobiți 500g cartofi făini curățați, apoi răciți și răciți)
- usturoi 4 cuișoare, zdrobite
- ceapa de primăvară o grămadă, feliată subțire
- patrunjel cu frunze plate o grămadă mică, tocată mărunt
- mărar o grămadă mică, tocată mărunt
- lămâie verde 1, zestrat plus pene de servit
- turmeric măcinat 1 linguriță
- ouă 3 mari
- făină simplă 4 linguri îngrămădite
- praf de copt 1 linguriță
- ulei vegetal pentru prăjire
SOS PENTRU DIPPING
- trandafir harissa 2 linguri
- Miere 4 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Prăjiți codul pe o tavă antiaderentă pentru aproximativ 10-12 minute, în funcție de grosimea fileului, și odată gătit scoateți din cuptor. Aruncați pielea și toate oasele și zdrobiți peștele într-un castron cu o furculiță, cât mai fin posibil, apoi lăsați-l să se răcească.
-
Pasul 2
Se amestecă toate ingredientele rămase, cu excepția uleiului, cu peștele într-un castron mare, cu o cantitate generoasă de sare și piper, apoi se acoperă vasul cu folie de film și se răcește amestecul timp de o oră pentru a-l răci și a-l solidifica.
-
Pasul 3
Încălziți 1cm ulei într-o tigaie mare la foc mediu-mare și lăsați-l să se încălzească, dar să nu fumeze. Luați câte o lingură de amestecuri de amestecuri odată și lăsați-o în ulei. Nu vă faceți griji cu privire la formele inegale. Se prăjește frittierele timp de aproximativ 2-3 minute, întorcându-le și prăjindu-le aproximativ un minut pe verso, apoi îndepărtați cu ajutorul unei linguri cu fante și scurgeți-le pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie. Repetați până când toate biscuițele sunt terminate.
-
Pasul 4
Se amestecă ingredientele sosului împreună cu puțină apă rece, pentru a slăbi amestecul până la o consistență de sos de scufundare. Verificați aroma și consistența și serviți alături de pâine, cu pene de var pe lateral.
Informatii nutritionale
- Kcals 431
- Gras 19.3g
- Saturează 3.9g
- Carbohidrați 40.3g
- Zaharuri 11.8g
- Fibră 3.3g
- Proteină 22.4g
- Sare 0,8g