Tipul bucătăriei:
Prăjituri de eglefin fumat și ceapă de primăvară cu sos dijon
- servește 4 persoane
- Uşor
Aceste prăjituri cu eglefin de ceapă de primăvară nu sunt doar foarte simple de făcut, dar sunt și pline de aromă și sunt o masă excelentă în săptămâna scăzută în calorii. Serviți cu spanac ofilit sau cu legume verzi la alegere
* Această rețetă este fără gluten conform standardelor din industrie
Ingrediente
- tot laptele 250ml
- ceapa verde 6, tocat, inclusiv bucățile verzi
- eglefin afumat 500g
- cartofi făinoși 600g, decojite și tăiate în bucăți mari
- pui de spanac 500g
- unt
- ulei pentru prăjire
- crema dubla 200 ml
- mustar Dijon 2 linguri
- arpagic o mână, tocată
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți laptele, 250 ml de apă și ceapa de primăvară într-o tigaie largă, de mică adâncime, cu capac. Când vine vorba de fierbere, adăugați peștele, opriți focul, acoperiți și lăsați 5 minute.
-
Pasul 2
Scoateți peștele și ceapa cu o lingură cu fante, apoi aruncați peștele într-un castron, aruncând orice piele și os și adăugați ceapa (păstrați lichidul braconaj).
-
Pasul 3
Puneți cartofii într-o tigaie cu apă rece, sărată. Aduceți la foc mic și gătiți timp de 10-15 minute până se înmoaie. Se scurge bine, se întoarce înapoi în tigaie și se amestecă.
-
Pasul 4
Se lasă până se răcește, apoi se amestecă peștele și ceapa și se condimentează. Se formează în 8 prăjituri și se răcește timp de 20 de minute.
-
Pasul 5
Spălați spanacul, apoi agitați-l uscat și adăugați la o tigaie mare, fierbinte, cu un buton de unt. Se amestecă până când se ofilesc (puteți reîncălzi chiar înainte de servire).
-
Pasul 6
Încălziți puțin ulei într-o tigaie antiaderentă, apoi gătiți prăjiturile timp de 4-5 minute de fiecare parte, până când sunt aurii și încălzite.
-
Pasul 7
Se încălzește smântâna și se amestecă în muștar și se adaugă un strop de lichid braconaj. Se amestecă arpagicul și se condimentează.
Informatii nutritionale
- Kcals 541
- Gras 31.7g
- Saturează 18.2g
- Carbohidrați 28.1g
- Zaharuri 3.8g
- Fibră 4.2g
- Proteină 33.6g
- Sare 2.4g