Tipul bucătăriei:
Prăjituri de pește cu ierburi și mazăre
- serveste 4
- Puțin efort
Prăjiturile de pește sunt o alegere excelentă pentru buget, deoarece fac un mic pește să meargă departe. Aceste prăjituri de pește ușoare sunt aromate cu lămâie, ceapă primăvară și mărar. Încercați să faceți un lot pentru prieteni sau familie în acest weekend
Ingrediente
- file de pește sustenabil alb fără piele 300 g
- ceapa verde 4, mărunțit fin
- lapte 3 linguri
- unt 50 g
- cartofi 500 g, decojite și tăiate în bucăți
- lămâie ½, plus felii de servit
- Mazăre congelată 150g, decongelat
- mărar o mână, tocată mărunt
- pătrunjel o mână, tocată
- făină 1 lingura pentru praf
- salată a servi
Metodă
-
Pasul 1
Peștele se fierbe la abur, apoi se răcește și se fulge. Pune ceapa primavara intr-o tigaie cu laptele si jumatate din unt si se caleste pana se inmoaie. Fierbeți cartofii până se înmoaie, răciți puțin, apoi pasați aproximativ cu amestecul de ceapă primăvară. Se condimentează, adăugând un strop de lămâie. Adăugați mazărea, peștele și ierburile. se amestecă, păstrând peștele în fulgi mari.
-
Pasul 2
Formați în 8 prăjituri de pește. Pudrați ușor cu făină. Se încălzește untul rămas într-o tigaie antiaderentă și se gătesc prăjiturile timp de 3-4 minute pe fiecare parte până devin aurii. Serviți cu felii de lămâie și salată dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 293
- Gras 11.7g
- Saturate 6.9g
- Carbohidrați 28.9g
- Fibră 4g
- Proteină 19.7g
- Sare 0,35g