Tipul bucătăriei:
Prajituri de peste somon afumat la cald
- serveste 2
- Uşor
Aceste prăjituri cu somon afumat la cald sunt rapid și ușor de făcut, perfecte pentru o masă la mijlocul săptămânii. Ai putea să faci dublu și să îngheți câteva pentru mai târziu
Încercați aceste prăjituri de pește cu somon afumat, apoi consultați mai multe rețete de somon, cum ar fi pachetele noastre de sparanghel și somon și prăjituri sănătoase de pește.
Ingrediente
- cartofi 3 medii (aproximativ 550g)
- lămâie ½, cu coaja si zeama
- ceapa verde 2, tocate fin
- mărar tocat pentru a face 1 lingura
- fileuri de somon afumat la cald fără piele 2, fulgi
- făină simplă 2 linguri
- ulei de masline
- frunze de rachetă 50 g
- capere 2 linguri, clătite
- șalotă 1, tocat fin
Metodă
-
Pasul 1
Puneți cartofii la microunde timp de 8-10 minute, până se înmoaie, apoi tăiați în jumătate și scoateți carnea într-un castron. Aruncați pieile. Piure cu niște condimente. Adăugați coaja de lămâie, ceapa primăvară, mărar și somonul afumat la cald.
-
Pasul 2
Se condimentează bine și se modelează în 4 prăjituri de pește. Pudrați-le în făină și prăjiți într-o tigaie antiaderentă într-un strop de ulei de măsline, timp de 5 minute pe fiecare parte, până devin aurii și fierbinți.
-
Pasul 3
Puneti rucola, caperele si salota intr-un castron. Adaugam sucul de lamaie, un strop de ulei si asezonam. Se amestecă și se servește cu prăjiturile fierbinți cu somon.
Informatii nutritionale
- Kcals 593
- Gras 15.5g
- Saturate 3.3g
- Carbohidrați 63,9g
- Fibră 6.3g
- Proteină 46.3g
- Sare 3.4g