Tipul bucătăriei:
Prajituri de somon si cod cu sos de patrunjel
- servește 6 ca starter
- Puțin efort
Prăjiturile de pește de casă sunt cele mai bune! A le face este ușor cu această rețetă în patru pași. Serviți cu verdeață proaspăt aburită, cum ar fi bok choi, fasole verde sau mange tout. Chiar și mazărea va fi bună
Ingrediente
- coacerea cartofilor 4 mari făinoase
- file de somon 600 g, pe piele
- file de cod 600 g, pe piele
- otet de vin alb o liniuță
- cepe roșii 2 medii, tocate foarte fin
- ardei iute roșu 3, fără semințe și tocate mărunt
- pătrunjel un buchet mic, tocat
- coriandru un buchet mic, tocat
- lămâi suc de 2 și coaja de 1, plus felii de lămâie pentru a servi
- făină pentru praf
- unt pentru prăjit
- ulei pentru prăjit
- bok choi 3 capete, sferturi
- Fasole verde 150 g
- mazăre mangetout sau sugar snap 150 g
- ceapa verde 6, înjumătățit pe lungime
sos de patrunjel
- pătrunjel o grămadă mică
- supă de pui proaspăt, cub sau concentrat până la 300 ml
- crema dubla 284 ml
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face sosul, se fierbe patrunjelul in apa clocotita timp de un minut apoi se raceste sub jet de apa rece. Se stoarce uscat. Se face piure într-un robot de bucătărie cu un strop de apă. Reduceți bulionul cu ½, apoi adăugați smântână și reduceți din nou cu ½. Se amestecă pătrunjelul.
-
Pasul 2
Coaceți cartofii până se înmoaie. Misto. Puneți peștele într-o tigaie puțin adâncă, acoperiți cu apă clocotită cu sare și adăugați un strop de oțet de vin alb. Se aduce la fierbere, apoi se ia de pe foc. Dupa 10 minute se scoate codul; asteptati 5 minute apoi scoateti somonul. Jupuiți peștele și rupeți-l în bucăți.
-
Pasul 3
Amestecați ceapa, ardeiul iute, ierburile, sucul și coaja de lămâie și asezonați foarte bine. Curăță cartofii și pasează grosier. Adăugați peștele și amestecul de ceapă la cartofi și amestecați ușor, păstrând textura groasă a peștelui.
-
Pasul 4
Se modelează amestecul în 12 prăjituri și se scufundă în făină, pudând excesul. Încingeți un nod de unt cu un strop de ulei într-o tigaie mare și gătiți prăjiturile în reprize până se rumenesc pe ambele părți. Păstrați-le calde într-un cuptor mic.
-
Pasul 5
Gatiti legumele timp de 2 minute. Scurgere. Serviți prăjiturile de pește cu verdeață, sosul de pătrunjel și lămâie.
Informatii nutritionale
- Kcals 498
- Gras 36.9g
- Carbohidrați 18g
- Fibră 2.1g
- Proteină 24.6g
- Sare 0,48g