Tipul bucătăriei:
Prajituri de ton cu patrunjel si salata de capere
- serveste 2
- Uşor
Cele mai bune prăjituri de pește sunt un echilibru bun de cartofi și pește. Această rețetă de ton are proporția corectă. Salata de pătrunjel și capere are și o aromă.
Încercați aceste prăjituri cu ton, apoi consultați împachetările noastre cu ton, salata niçoise, salata de paste cu ton și mai multe rețete cu ton.
Ingrediente
- cartofi făinoase 300 g, decojite și tăiate cubulețe
- unt 50 g
- ton 1 tavă de 185 g, scursă și fulgi
- ceapa verde 6, tocate fin
- otet de vin rosu 2 lingurite
- ulei de masline
- pătrunjel un buchet mic, frunze culese
- castravete ¼, tăiat cubulețe
- capere 1-2 linguri, scurse
- făină 1 lingura pentru praf
- lămâie ½, tăiat în felii
Metodă
-
Pasul 1
Fierbeți sau fierbeți cartofii la abur până se înmoaie, apoi scurgeți și pasați cu jumătate din unt și puțin condimente. Se lasa la racit. Se amestecă cu tonul și ¾ din ceapa primăvară. Formați 4 prăjituri și lăsați-le la rece timp de 20 de minute sau până când sunteți gata de gătit.
-
Pasul 2
Bateți oțetul cu 1 lingură ulei de măsline. Se amesteca cu patrunjelul, castravetele, caperele si restul de ceapa primavara.
-
Pasul 3
Pudrați ușor prăjiturile de pește în făină, apoi prăjiți-le în restul de unt, într-o tigaie antiaderentă, până devin crocante și aurii la exterior.
-
Pasul 4
Serviți prăjiturile de pește cu salata și felii de lămâie în lateral.
Informatii nutritionale
- Kcals 534
- Gras 32.7g
- Carbohidrați 34.3g
- Fibră 4.9g
- Proteină 23.2g
- Sare 1.2g