Tipul bucătăriei:
Remouladă de guli-rave și țelină
- serveste 4
- Uşor
Atenție la guli-rabe în cutii de legume și legume – arată ca un nap verde pal și este membru al familiei de varză. Face o remouladă fantastică, care se face de obicei cu țelină, dar funcționează de minune aici cu această combinație de țelină și guli-rabe și se potrivește deosebit de bine cu somonul afumat.
Ingrediente
- gulie 1-2 bulbi, aproximativ 600g in total
- zahăr tos auriu 2 linguri
- otet de vin alb 3 linguri
- bete de telina 4, mărunțit
- maioneză 1½ lingură, de bună calitate
- mustar Dijon ½ linguriță
- mustar integral ½ linguriță
- pătrunjel ½ lingurita, tocata marunt
- mărar ½ lingurita, tocata
- somon afumat 4 felii generoase, de servit
Metodă
-
Pasul 1
Îndepărtați toate frunzele exterioare și bucățile cu aspect dur din bulbul de guli-rabe. Tăiați felii subțiri pe o mandolină apoi tăiați în bețișoare de chibrit. Se amestecă zahărul și oțetul într-un castron mare, apoi se adaugă țelina și guli-rabe. Se acopera si se lasa la marinat 20 de minute. Scurgeți bine.
-
Pasul 2
Se amestecă maioneza cu atât muștarul și se aruncă prin legume, folosind doar cât să le lege. Se amestecă ierburile tocate și se condimentează. Pentru a servi, puneți o cantitate generoasă de remouladă pe o farfurie și acoperiți cu somon afumat.
Informatii nutritionale
- Kcals 194
- Carbohidrați 14g
- Proteină 18.1g
- Gras 7.7g
- Sare 3.11g
- Fibră 3.8g