Tipul bucătăriei:
Remouladă de țelină cu macrou afumat cald
- serveste 4
- Puțin efort
Cea mai bună idee pentru macrou afumat. Peștele afumat se potrivește perfect cu această remouladă clasică franțuzească, făcută cu țelină, pentru un prânz de weekend gustos și rapid.
Ingrediente
- țelină ½ mic sau ¼ de mediu, aproximativ 200 g
- lămâie ½, plus felii de servit
- macrou afumat 1 întreg sau 2 fileuri
maioneză
- gălbenuș de ou crescător în aer liber 1 mare
- mustar Dijon 1 lingură grămadă
- mustar integral 1 lingură grămadă
- zahăr tos auriu o ciupitura
- fulgi de sare un ciupit bun
- otet de vin alb 1 lingura
- ulei de măsline extra virgin
- ulei de floarea soarelui 100 ml
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a face maioneza, punem intr-un castron galbenusul de ou, mustarul, zaharul, sarea si otetul si batem cu un tel cu balon pana se ingroasa. Se amestecă încet 2 linguri de ulei de măsline înainte de a adăuga treptat uleiul de floarea-soarelui, câte puțin, amestecând bine între fiecare adăugare. Maioneza ar trebui să arate groasă și lucioasă. Ajustați sarea după gust și lăsați deoparte.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Curăță țelina, apoi tai-o felii extrem de subțiri, ideal pe o mandolină. Stivuiți câteva felii și tăiați în bețișoare lungi de chibrit. Se amestecă cu suc de lămâie. Repetați cu restul de țelină. Se amestecă țelina în maioneză.
-
Pasul 3
Înfășurați macroul afumat în folie, cu pielea în jos și puneți-l pe o tavă de copt. Se încălzește la cuptor timp de 12 minute.
-
Pasul 4
Turnați remoulada pe 4 farfurii. Desfaceți macroul, aruncați pielea și puneți o bucată deasupra remouladei. Se macină peste piper. Se serveste cu aluat prajit.
Informatii nutritionale
- Kcals 443
- Gras 44g
- Carbohidrați 1.9g
- Fibră 1.9g
- Proteină 10.1g
- Sare 1,55g