Skip to content

Tipul bucătăriei:

6730

Rilete de somon

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Uşor

Idee ușoară pentru somon afumat. Rillettes franțuzești este un fel de mâncare clasic pentru cină, adesea servit ca aperitiv. Această rețetă folosește atât pește afumat, cât și somon și este delicioasă servită cu pâine cu aluat. Serviți în borcane mini-Kilner de la magazine de bucătărie pentru o notă de gastropub.


Ingrediente

  • eşalotă 2, tocate fin
  • unt 150 g
  • file de somon fără piele 300 g, tăiate în bucăți
  • lămâie 1, cu coaja si zeama
  • somon afumat 150 g, tocate mărunt
  • capere mici 1 lingură, clătită
  • mărar un buchet mic, tocat
  • pâine prăjită cu aluat a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Gatiti salota in tot untul, dar nu le lasati sa se rumeneasca. Adăugați fileul de somon și coaja de lămâie și gătiți timp de 3 minute, sau până când somonul este tocmai fiert, răsturnând bucățile în unt. Treceți aproximativ prin somonul fiert pentru a-l rupe, apoi adăugați ingredientele rămase și asezonați.

  • Pasul 2

    Îndoiți bine și turnați în borcane Kilner sau ramekine individuale. Nivelați blaturile și răciți. Scoateți din frigider cu 15 minute înainte de servire. O poți face cu până la 2 zile înainte.

Informatii nutritionale

  • Kcals 235
  • Carbohidrați 0,3g
  • Proteină 12.6g
  • Gras 20.4g
  • Sare 1.39g
  • Fibră 0,1g
#Rilete #somon
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *