Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Risotto cu creveti cu scoici

Risotto cu creveți și scoici

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Verificați risotto-ul nostru cremos de creveți cu scoici. Această rețetă este ușor de făcut, dar arată și are un gust impresionant


Încercați acest risotto cu creveți și scoici, apoi consultați mai multe rețete de risotto, cum ar fi risotto-ul nostru clasic cu fructe de mare și risotto sănătos.

Ingrediente

  • unt 100 g, plus un buton
  • eșalotă 2, tocate fin
  • orez risotto 450g
  • pește sau supă ușor de pui 750ml-1 litru, fierbinte
  • creveți cruzi decojiti 350-400g
  • lămâie 1, cu coaja si zeama
  • mascarpone 3 linguri
  • scoici 12, icre portocalii și mușchii laterali îndepărtați
  • arpagic 1 legatura, tocata marunt
  • busuioc ½ buchet, tocat

Metodă

  • Pasul 1

    Topiți untul într-o tigaie mare și groasă și gătiți ușor eșapa până când se înmoaie, dar nu se colorează. Adăugați orezul și amestecați până când boabele sunt bine acoperite cu unt.

  • Pasul 2

    Adăugați bulionul fierbinte treptat, aproximativ 200 ml o dată, amestecând bine fiecare adaos, până când orezul este doar fraged, acest lucru va dura aproximativ 20 de minute. De cât stoc aveți nevoie va depinde de tipul de orez pe care îl utilizați. Adaugati crevetii cand orezul este gata dar tot al dente, apoi condimentati si adaugati coaja si zeama de lamaie. Întoarceți creveții astfel încât să se gătească pe ambele părți, iar când sunt gata, adăugați mascarpone și îndoiți-l.

  • Pasul 3

    Lăsați risottoul să stea 5 minute în timp ce prăjiți scoici un minut pe fiecare parte într-un buton de unt într-o tigaie. Adăugați-le în risotto și stropiți cu arpagic tocat și busuioc.

Informatii nutritionale

  • Kcals 844
  • Gras 37,8g
  • Saturate 24g
  • Carbohidrați 88g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 36.7g
  • Sare 1.8g
.
#Risotto #creveți #și #scoici
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *