Tipul bucătăriei:
Risotto de calmar umplut cu roșii, țuică și sos de smântână
- serveste 4
- Puțin efort
Această rețetă de calamar umplut risotto cu roșii, coniac și sos de smântână este o modalitate ingenioasă de a folosi un pachet de orez risotto sau restul de coniac. Puteți face sosul de bază și umplutura de risotto pentru asta înainte.
Ingrediente
- ulei de masline
- eşalotă banană 400 g, tocate fin
- usturoi 4 cuișoare, tăiate mărunt
- morcovi 2, tocate fin
- fenicul 1 cap, rădăcinile rămase intacte
- ardei iute roșu 1, tocat fin
- coniac 6 linguri
- roșii feliate 2 cutii de 400 g
- unt 50 g
- orez arborio 140 g
- calamar 4 mari sau 8 mici (aproximativ 850 g greutate totală, tentacule și corpuri lăsate întregi
- şofran un praf (optional)
- supă de pui 750 ml, fierbinte
- pătrunjel mana mare, tocata grosier
- crema dubla 3 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Încinge 2 linguri de ulei într-o tavă. Adăugați ⅔ din eșalotă, cea mai mare parte din usturoi și morcovi. Gatiti 15 minute pana se inmoaie. Puneti fenicul si chilli si mai gatiti cateva minute. Se adaugă coniacul și se fierbe până aproape că se reduce la nimic. Se toarnă peste roșii, plus o jumătate de conserve de apă. Se fierbe timp de 5 minute, se stinge și se lasă până este gata de utilizare.
-
Pasul 2
Între timp, într-o altă tigaie, se topește untul și se amestecă cu eșalota și usturoiul rămase. Gatiti usor aproximativ 10 minute pana se inmoaie. Se amestecă orezul și se prăjește timp de un minut. Adăugați calmarul tocat și șofranul și gătiți încă un minut. Acum adăugați bulionul, încorporând câte o oală mică, amestecând între fiecare adăugare, până când lichidul a fost absorbit. Dacă rămâneți fără stoc, folosiți în schimb puțină apă fierbinte. Când orezul este doar fraged, se ia de pe foc. Se condimentează și se amestecă în mare parte din pătrunjel.
-
Pasul 3
Turnați orezul în calmar, lăsând puțin spațiu în partea de sus. Agitați ușor corpurile pentru a vă asigura că umplutura ajunge la vârf. Asigurați deschiderea cu câteva bețișoare de cocktail sau o frigărui mică de bambus. Împingeți calmarul și tentaculele în sosul de roșii. Aduceți la fiert, reduceți focul, acoperiți și fierbeți timp de aproximativ 45 de minute. Se amestecă cu grijă o dată sau de două ori. Scoateți capacul și gătiți încă 20 de minute.
-
Pasul 4
Ridicați calmarul și lăsați-l într-o parte. Adaugati smantana in sos si barbotati cateva minute pana se ingroasa. Puneți calamarul înapoi la încălzit. Se condimentează, se scot bețișoarele și se presară cu restul de pătrunjel pentru servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 708
- Gras 31g
- Carbohidrați 44.3g
- Fibră 8.4g
- Proteină 51.4g
- Sare 1.2g