Skip to content

Tipul bucătăriei:

Risotto de crab cu unt maro

Risotto de crab cu unt maro

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Această rețetă de risotto de crab cu unt maro este foarte ușor de făcut și gata în doar 35 de minute, ceea ce o face o opțiune excelentă la mijlocul săptămânii.


Încercați acest risotto de crab cu unt maro, apoi consultați mai multe rețete de risotto, cum ar fi risotto-ul nostru clasic cu fructe de mare și risotto sănătos.

Ingrediente

  • eşalotă 2 lungi sau 4 rotunde, taiate cubulete
  • unt sărat 25 g, plus câteva butoane
  • orez risotto 150 g
  • carne de crab maro sau alb oala mixta 100 g
  • vin alb sec 175 ml
  • depozit de peste 550 ml, fierbinte
  • parmezan ras 1 lingura
  • piper alb sau buzdugan macinat sau nucsoara câte un praf din fiecare
  • arpagic câteva, tăiate pentru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Înmoaie ușor eșalota în câteva bucăți de unt într-o tigaie. Când sunt moi, dar nu sunt colorate, amestecați orezul timp de un minut, urmat doar de carnea de crab maro. Se toarnă peste vin și se fierbe până aproape se evaporă.

  • Pasul 2

    Câte o oală, adăugați cea mai mare parte din bulionul de pește (lăsați câteva linguri în urmă), amestecând după fiecare adăugare până când bulionul este aproape absorbit. Când orezul este fraged și cremos, luați de pe foc, adăugați parmezanul și acoperiți cu un capac sau o tavă pentru a se menține cald.

  • Pasul 3

    Topim cele 25 g de unt intr-o tigaie mica. Cand s-a topit complet, se ridica putin focul amestecand continuu pana cand untul devine maro auriu si nuca. Se amestecă carnea de crab albă pentru a se încălzi ușor.

  • Pasul 4

    Descoperiți risottoul și amestecați-l – dacă s-a îngroșat la starea în picioare, amestecați în ultimul plin de bulion – și asezonați cu un praf de buzdugan măcinat, nucșoară, piper alb și sare. Se pune peste carnea de crab albă și untul brun. Se presara cu arpagic pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 640
  • Gras 20.3g
  • Saturate 11.2g
  • Carbohidrați 66.1g
  • Zaharuri 4.1g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 31.3g
  • Sare 1.8g
.
#Risotto #crab #unt #maro
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *