Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de risotto de mazăre cu spanac și crab

Risotto de mazăre, spanac și crab

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6
  • Uşor

Fă-ți risotto vibrant de mazăre ca o cină cu conținut scăzut de calorii pentru familie. Se servește acoperit cu o salsa de crabi cu ardei iute.


Încercați acest risotto de mazăre, spanac și crab, apoi verificați mai multe rețete de risotto, cum ar fi risotto clasic de fructe de mare și risotto sănătos.

Ingrediente

  • ulei de masline pentru prajit
  • ceapă 1, feliat subțire
  • ceapa verde o grămadă mică, tăiată mărunt
  • orez arborio 350g
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • vin alb 170ml
  • supă de pui 1,1 litri
  • petits pois înghețați 150g
  • parmezan 70g, ras, plus extra pentru servire
  • lămâie ½, suc, plus pene de servit
  • crema dubla 2 linguri

SOS VERDE

  • spanac 200g
  • petits pois înghețați 150g, decongelat
  • ulei de măsline extra virgin 60ml

CRAB SALSA

  • ceapa rosie ½, tocat mărunt
  • carne de crab albă 200g
  • ardei iute roșu 1, însămânțată și tocată mărunt
  • patrunjel cu frunze plate o mână, tocată
  • lămâie ½, suc

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți un strop de ulei într-o cratiță mare sau într-o tigaie adâncă și prăjiți ușor ceapa și ceapa primăvară timp de 5 minute până se înmoaie. Dați focul la mediu, adăugați orezul și usturoiul și prăjiți-le 1 minut până când orezul este acoperit cu ulei și devine translucid.

  • Pasul 2

    Se toarnă vinul, amestecând tot timpul, și se lasă aproape complet să se reducă. Reduceți focul la mediu-mic și adăugați încet bulionul, o oală la un moment dat, amestecând în mod regulat, adăugând mai mult doar odată ce ultima cupă este absorbită. Sezon.

  • Pasul 3

    Pentru sosul verde, puneți spanacul, mazărea, uleiul de măsline și 100ml de apă într-un blender sau robot de bucătărie. Blitz la un sos neted.

  • Pasul 4

    După ce ați adăugat tot stocul și orezul este aproape gătit (acest lucru va dura aproximativ 25-30 de minute), amestecați sosul verde. Continuați să amestecați risotto încă 10 minute, apoi amestecați mazărea, parmezanul, lămâia și smântâna. Condimentați și fierbeți timp de 5 minute până când mazărea este gătită și orezul este fraged.

  • Pasul 5

    Se amestecă toate ingredientele de salsa de crab. Pentru a servi, puneți risotto în boluri și acoperiți cu salsa de crab și o strop de ulei de măsline. Se servește cu pene de lămâie și parmezan.

Informatii nutritionale

  • Kcals 517
  • Gras 20.6g
  • Saturează 7.4g
  • Carbohidrați 56.6g
  • Zaharuri 5.9g
  • Fibră 5.6g
  • Proteină 23.7g
  • Sare 1.5g
.
#Risotto #mazăre #spanac #și #crab
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *